fredag, augusti 27, 2010

Jag ska rösta på socialdemokraterna i höstens val

Mår i dag? Bra. Har dock vänt på dygnet och nu ska jag hålla mig vaken hela dagen om inte "narkolepsin" kommer och tar mig innan kvällningen förstås:-)

Tittade i natt på debatt på SVT och utfrågningen av politikerna från de olika riksdagspartierna.
OM jag fick skulle jag rösta på både Miljöpartiet och Socialdemokraterna.
Moderaterna skulle kunna få en halv röst om det gick att rösta på 2½ parti.:-)
Detta därför att jag tycker att moderaternas företrädare verkar klipska och mer mån om människor, faktiskt, mot vad jag trott och långt i från så koko som jag tycker att folkpartiet och centern och KD är ju närapå reaktionära..
 Men så har dom, moderaterna alltså,  ju också försökt sig på att bli ett nytt arbetarparti.
De har, enligt min mening INTE lyckats med den bedriften. Ett riktigt arbetarparti sviker inte sina allra svagaste.
Det är rent ut sagt för djävligt att inte även rika ,smarta människor kan leva sig in i hur vi arbetare har det.:-(
Anders Borg kanske kan se de sina i ögonen som blivit långtidssjukskrivna eller arbetslösa. Men det är nog just för att dom , väl förmodat, är just det. RIKA. De har råd att bli sjuka. Dom kan bo kvar i sina "mansions" palats och ev behöva byta ner sig till en liten villa på 200 kvadrat om det kniper.*ironi*

Sjukdom drabbar även rika, men faktum är att fler fattiga människor och framför allt människor i fysiskt krävande eller monotona yrken oftare drabbas av sjukdom, olyckor och skador som vi aldrig någonsin repar oss ifrån. Sjuk och arbetslösförsäkringen ska vara tillfälliga "broar" mellan arbete säger t.ex moderaterna och skiter fullständigt i det faktum att många är sjuka på riktigt och kommer ALDRIG tillbaka på andra sidan denna bro.
SKA VI OFFRA DEM?  I så fall VARFÖR??? Är det för att vi sjuka inte har kraft nog att protestera???
GÅ OCH RÖSTA.GO VÄNNER!! PÅ VÄNSTERALLIANSEN TACK!
De sänker inte skatten men finansierar rtrygghet för alla i "familjen" som bor i detta land.
Tänk om Sverige  vore en familj där alla var försäkrade och friska förutom lillbror på 2 år.
-*Jamen vi tar honom. Lillen och låter bli att betala för honom så kan vi andra leva gott. Han kan ändå inte klaga så att nån viktig hör honom*-
Samhällsekonomi är lite annorlunda än familje-ekonomi, men jämförelsen håller ändå.
De bara måste sänka skatterna..==== borgarna. Men till vilket pris? På vems bekostnad??

Vi som är arbetare ända in i själen och en del tjänstemän som tidigare varit arbetare fattar ju direkt att borgliga alliansen missar något kapitalt= att människor som inget har blir utan pengar i princip helt och det är fan i mig inte rättsäkert. :-/
Hur ska man som sjuk eller arbetslös orka ta tillvara sina rättigheter och ringa advokat om man inte har råd ens med telefonräkningen??
Hur ska man som sjuk kunna välja då allt kostar pengar och man inget val har innan man blir vräkt från sin bostad om man tar utav sina små resurser till annat än hyran och kattmaten man ev. får kalasa på om man har tur?
Borgarna tjatar om att de inte vill betala för de som inte arbetar. Man är paria om man har fräckheten att inte klara av att arbeta i deras ögon. DET mina vänner är INTE något annat än förakt för svaghet.
PUNKT SLUT!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida