tisdag, juli 13, 2010

Mår inte bra. Vad är skillnaden?

Mår i dag? Inte bra. I går gick det an och jag vattnade på tomten för att röra på mig och få vara utomhus, visserligen sittandes på en stol mellan varven men ändå. Jag orkade.
I dag har jag absolut inget orkat. Det är lika varmt i dag som i går. Nu skriver jag mitt inatten så det ska vara i går som i förrgår .

Tog vanliga värkmedicinen långtidsverkande a 12 timmar , men kände smärta från kroppen och ryggen  tränga  igenom och så mår jag illa och får som blodsockerfall, trots att jag ätit regelbundet och bra mat som jag tycker. Har druckit tillräckligt med vatten och slickade i mig lite salt på fingret för säkerhets skull.

Ringde mamma som är 83 år och jag oroar mig lite för henne när hon inte får in någon luft alls i hennes lägenhet på östermalm där den ligger inne på en gård och man kan bara se himlen om man tittar rakt upp ståendes mitt på den gården.

Jag tipsade henne om att lägga kalla våta handukar på huvudet, benen , runt hals och handleder.
Hon svarade glatt kvittrades i luren och jag drog en lättnadens suck.
Hon sa att hon klarar sig tack vare handukarna.:-)
Även jag motar bort värmen med kalla frottehandukar. Känns jätteskönt.
I går var jag pigg och i dag icke, trots samma förutsättningar lixom?? Why?
Har sovit så gott som hela dagen och eftermiddagen, med bara uppetid för att äta och ta mediciner och läsa e-post och skriva nåt inlägg här och där, eftersom att fingrarna tillåter det. Måste ju passa på då:-)

Sjukast är att kroppen tycks fungera som ett torkelement som värmer upp handukarna..Jisses! Bara till att blöta på nytt då. Har inte så ont i händerna så därför tror jag att värmen kommer att hålla i, alternativt om jag har en jädrans tur så "spår " händerna kallväder.

Får hemskt svår värk i dem , i 9 av 10 fall av stigande temperatur . I sjunkande temperatur kan jag få nästan friska armar.

Känner mig deppig också. Blir orolig för att den ena värkmedicinen har ju antidepp-egenskaper och jag har ätit den i åratal och när jag byter sort nu mot starkare som inte har den funktionen också, så verkar jag få lite svängande humör och känna olustkänslor och bli gråtmild.

-Undrar om man kan blanda lite av varje sort? Har letat över hela internet efter svar på den frågan. Hittar inget. Får ringa läkerskan i morgon och fråga efter vad hon tycker om saken.
Sökte på *Who is*, efter vem denna personen är. ;)))
Nuvarande är för tjock och gammal. Förr var jag ung och vacker. Numera är jag bara =*och*.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida