söndag, mars 12, 2006

koncprob+spam+virus

Mejling.
Har ett stort problem , nej ett i-landsproblem menar jag.
Mejlar inte längre med någon.
spammejlen är så många och det tar sån tid och energi av mig att städa bort dom+såna här ----->*fw:rolig historia* Men det står bara-->FW:
eller så får jag såna här fw:virusvaring...som ju är som ett virus i sig själv då det skickas runt till tusentals adressböcker och släpar med sig mängder av adresser i vartenda 1=virus.
Nån säljer epost-adresser=julafton för den personen.
Nån skickar epost-virus och finner såååSÅÅÅ såååå många adresser att skita ner på vägen..Kul..not:-/

Jag kan inte mejla längre därför att jag bett folk att snällt bara mejla mig och inga vidarebefodringar i onödan, men det kommer ändå och så svarar folk-->
-"Ämen visst ja, ska försöka att komma i håg att du inte villl ha såna mejl."
Det gör dom ca var 10:ånde gång.
Ibland har jag fått blockera folk så jag åtminstone får dom här mejlen direkt i borttagetmappen.

Ingen menar så klart nåt illa och det är bara jag som får koncentrationsproblem av minimum 3:e graden.

Nu tar northon bort massa spammejl och jag har dresserat den så den känner igen fler och fler adresser, MEN va fan.
Då hamnar dom först i en egen mapp som jag måste gå igenom för att sen skicka hela skiten vidare till borttaget-mappen och sen tömma, givetvis efter koll av densamma för varje dag ligger där mejl som jag behöver..givetvis..:-/

Sen har jag som tur är en mapp med en mejlinglistas mejl.
Vi som förut skrivit över 300 mejl per dag, skriver ibland numera bara kanske 5 mejl. Och det är dagar flera då ingen har skrivit.
De har nog också fullt upp med att rensa sina mappar från skräp och hinner nog också lacka ur på vägen efter alla små skojjigheter de får i mejlen.?!
Vet inte.

Jag klarar i alla fall inte av växlingarna mellan webmejl-ställen och min outlook längre.
Funderar på att göra upp en gång för alla och sluta använda outlook och så välja ett av alla mejl-ställena med webmejl, alternativt den där thunderbird, men sist jag provade den så gick det inge bra.
Men det kan ju ha fräschats upp kanske?

Har med jämna mellanrum försökt få bort mina ovanor att använda outlook.
MEN jag älskar det lilla gula kuvertet och plinget då det kommer post.
Jag kan sköta det utan och innan och har för vana att spara viktiga saker i mappar där..
Det har tagit mig år, att få in koncentration och uppmärksamhet nog för att automatiskt kunna sortera mejlen med viktiga uppgifter.
Det har gått så pass bra att jag mejlar mig själv då det är nån länk eller annat jag behöver och bilder jag ska kasta upp på hemsidan.

Nu senast vid alla hjärtansdag då jag fick några fina bilder, så orkade jag inte fixa med dem så som jag brukar=spara mejlet med bilden, spara bilden till mapp i mina dokument och så ha länken till personens hemsida kvar i mejlet för att lätt kunna kopiera sen.
JAG VET TT DET FINS ANDRA O BÄTTRE SÄTT, men har man som jag så svårt med närminne och koncentration så kan man inte ändra och byta sätt då nåt äntligen fungerar.
Oki?!

Använder anteckningar flitit, men det har inte räckt till att orka lägga dem också i olika mappar, utan jag har 1 st mapp som heter anteckningar helt enkelt. Några mappar har jag däri, men det är sällan jag orkar stå ut med den tid det tar att leta upp lämplig mapp för lämplig notering.

Är i alla fall förbannad för att allt detta med mitt jävla dåliga arbetsminne resulterat i att ingen vill mejla mig längre + att JAG inte skriver mejl i rädsla för att få svar..Men herreguuuuud..Ni hör..vilket ilandsproblem detta är, men samtidigt är det min enda sambandscentral ut till världen och vännerna.

I natt har jag drömt om att jag blev erbjuden jobb på mitt förra jobb och att jag kunde sitta och sortera brev när jag orkade och övrig tid skulle jag jobba lite fackligt, men på arbetsplatsen så jag skulle få vara med mina jobbarpolare.
Guuud en sån underbar dröm.
;-)
Kan inte detta hända i verkligheten..snääälla guuud!!!!!!!!!!!!
Vill ha mitt liv tillbaka som innehöll, massa jobb, starka muskler, äventyr, mänskliga relationer, fester, sång och glam medans vi jobbade, kortspel ..............................fuck the pain!

3 kommentarer:

Klockan mars 12, 2006 12:31 em , Anonymous Anonym sa...

Och jag har ett program som heter MailWasher, betalade en engångssumma för det, sen dess har all spam försvunnit i princip helt och hållet!

Mailwasher känner igen spammen och deletar dem automatiskt, samt markerar med frågetecken på osäkra mail, då kan jag kolla dem direkt i programmet. Är de ok lägger jag till adressen i 'friends'-listan, annars blir de 'blacklisted' och spärras direkt.

Sedan, när jag kollat av mailen skickas de till Outlook Express som kollade mail!

Kram Caroline

 
Klockan mars 12, 2006 12:39 em , Blogger Min kopp te! sa...

Ja visst ja..Den hade jag som demoversion.
Men jag förstod inte hur man gjorde inställningarna.
Ska ändå ta och kolla upp den.
Tack för tips!
:-)
Kramelikramar!

 
Klockan mars 13, 2006 10:03 fm , Anonymous Anonym sa...

Hej hopp Ankie!

Instämmer till fullo, blir så jäkla trött på dessa "roliga" forwards med massa tunga bilagor så jag spyr! Jag bara deletar rätt upp och ner, vägrar att öppna dom.

När det gäller virushoax så brukar jag faktiskt maila tillbaka och säga att man absolut inte skall skicka runt virusvarningar eftersom virus inte propagerar på det sättet.

Sen jag äntligen lyckades flytta över min värst spamdrabbade spanska domän till manufrog har min spamskörd minimerats tack vare att jag ganska bra kan gå in och styra vilka spamfilter jag vill aktivera, toppen! :-)
Sen har jag ju precis som du Norton, fast jag kör med Outlook Express, och det lilla som är kvar filtreras bort väldigt säkert.

*Kramis!*

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida