fredag, oktober 14, 2005

Uppåtkurva

Liten uppåt-känning har jag på deppkurvan.
Tog 2 dubbeldos Cipramil i går som sagt och så gjordes i dag också.
Eftersom man kan äta Cipramil, endast dagarna före mens och få effekt så tänkte jag att effekt måste ju kännas då när jag dubblar dosen då jag blir sämre och kanske att det hjälpte nu då?

Har för svår ångest så jag måste be husläkaren om att få nåt annat än Atarax och Thelaren som är alldeles för harmlöst och opotent.

Läste i ett forum att flera stycken äntligen fått bukt med sin svåra ångest då de fick Xanor. Jag vet att det är beroendeframkallande och att många fått stora problem att sluta ta dessa piller, men då har dom också överdoserat.

Jag har tänkt noga igenom detta och jag är rätt säker på att ångesten jag har nu är mycket farligare än ev abstinens och beroende.
Kan ju dö av att jag inte rör på mig t.ex.

Jag är helt säker på att jag inte har Borderline eftersom jag inte känner igen mig alls i dom diagnoskriterierna förutom max 2 punkter som lika gärna kan vara adhd.
adhd stämmer jag in till 1000%. ALLT som skrivits om adhd och alla jag känner med adhddiagnoser är precis likadana som mig och tycks känna samma symptom.

-Även tester på asperger, som förvisso inte är några helt vetenskapliga tester har givit i det närmaste full pott och av det drar jag slutsatsen att jag inte kan vara helt säker på att inte få 2 dianoser och kanske 3 eftersom jag kanske har OCD också.
OCD=Tvångsyndrom.

Lägg sen till den social fobi jag lagt mig till med och 1 ton med panikångest och jag har redan GAD-diagnos och diagnosen djup depression sen tidigare.
GAD är=generaliserat ångestsyndrom.

Är det då inte rimligt att jag höjer den antideppressiva dosen och ber om ett starkare ångestdämpande medel?

Har ju provat allt annat innan så att säga.

Jag ska be om terapi också om de kan gå med på att jag kan utebli de ggr ångesten hindrar mig.
Men får jag riktigt bra ångestdämpande medel så ska ju inte det vara nåt problem att komma i väg.
Sen tror jag att man måste vara medicinfri då man utreds för adhd, så då måste jag få ett urtrappningsschema innan dess och kanske bör jag be om sjuk-taxi också?

Min medicinlista=
-Levaxin-mot sköldkörteln underfunktion.
-Tradolan-mot svår kronisk värk
-Alvedon-för att förstärka effekten av Tradolan då dessa medel funkar på olika ställen i kroppen.
-Zyrlex-mot allergi
-800microdos/dag Pulmicort-astma
-Serevent- långtidsverkande luftrörsvidgande sprej mot astma
-Atarax-mot ångest och allergi
-Cozar-mot högt blodtryck

Oj !Vad många mediciner tänker kanske några nu?
Det är dessvärre inget ovanligt att äta otroligt många fler mediciner än jag gör.
Vet en person som måste äta 30 piller varje dag och hon blir t.o.m mätt på dem eftersom hon sväljer en hel näve i stöten.

När man äter mediciner efter att ha blivit frisk händer ju också=slentrianutskrivning och dålig kommunikation med sin behandlande läkare kan ju då vara orsaken.
Många äldre som är lite förvirrade kan ju t.ex vara övermedicinerade, men det är alltså inte jag.

Nu är jag ju så pass sjuk trots all medicin så jag måste försöka få hjälp och är det då starkare ångestdämpande som behövs så tar jag det på villkoret att även terapi sätts in.

Eftersom jag har ett neuropsykiatriskt funktionshinder så är tyvärr inte den terapin som Nina nämnde...DBT heter det väl?...ja den kan inte hjälpa mig eftersom det ingår i adhd att inte ha uthållighet och koncentration och de övningarna kräver ju ganska mycket sådant.

Min syster ,som snart är färdigutbildad psykolog, tycker inte jag ska gå i sån terapi, men däremot mer traditionell kognitiv terapi av nån som kan detta med adhd, anser hon är bättre och kan passa mig, trodde hon.

Jag vill dock också prata med en vanlig psykolog om känslor eftersom jag tycker jag bearbetar mina känslor på ett märkligt och antagligen felaktigt sätt.
Men det kanske kognitiva terapier också kan råda bot på eller?
Är det nån som vet om man får *prata ut* och få förklarat för sig vad som hänt. även vid beteendemodifierande terapier?


Mitt framtidshopp består i att jag får mer kunskap om mig själv och mer tips om hur jag kan leva bättre och att jag får sån effekt av ev CS-medicinering att jag kan slippa en del av ångesten som beror på impulsivitet och lite mani osv.
Om jag också kanske kan få lithium mot mina pålagringar av biplär art , så kanske det kan bli riktigt bra?

Nu har jag inte länkat till information och inser att jag kanske borde gjort det, men ni får gärna skriva till mig och fråga om vad förkortningar betyder och vad det innebär med neuropsykiatri ock då svarar jag med länkar och berättar med egna ord också.

Kom förut att tänka på att skriva en lista med alla situationer som jag skulle vilja skrka-*Nej låt bli. Låt mig vara !!*

1-att barnprogrammen och fotbollsprogrammen på tv alltid ska stå på högsta volym här.
2-att alltid all mat ska spridas över hela golvet och bordet och att man inte ställer tillbaka grejer..(Gäller även mig själv då)
3-att allt slängs på golvet och tas fram utan att man tar upp och ställer tillbaka.
4.Att överaktiva diskussioner pågår med högljudda röstresurser och pågår så himla länge.
5-att minsta lilla, som t.ex att köpa nya skor tar så jävla lång tid och leder till hemska trotsreaktioner , argumentationer i timmar,då man föreslår snällt att prova ett par skor till. Det tar ibland 2 månader att bara köpa ett par gympaskor till sonen..:-(
6-nä jag orkar inte skriva mer för det känns som att jag klankar ner på min familj.

See ya!

4 kommentarer:

Klockan oktober 14, 2005 11:09 em , Anonymous Anonym sa...

Åh, hej världens bästa Ankie!

Jag har inte varit här på någon vecka eftersom jag inte ville störa dig i din paus. Tänk att det känns som att man stör när man går in på en hemsida. *fniss* Men det var faktiskt så... ;)

Kul att se dig igen, men mindre kul att du inte mår bra...
Jag åt ju cipramil förut, men de hjälpte inte mig ett dugg trots att jag tog maxdosen. Hoppas att de funkar bättre för dig! Alla reagerar ju så olika på serotoninhöjande preparat.

Hoppas, hoppas att du får den medicin du behöver för att komma igång med terapi och att orka med livet.

Många kramar från mig!

 
Klockan oktober 15, 2005 12:44 em , Anonymous Anonym sa...

Så du äter oxo Levaxin, det gör jag med sedan jag var 8 år. Även jag tar medicin mot allergi, men bara på sommarhalvåret(pollen mm), samt lågdos antidepp på kvällen(vanligt vid fibro) så att sömnen blir jämnare. Tog Imovane förr för att kunna sova, men nu slipper jag den, skönt!

Hoppas du får den medicin du behöver, så att du orkar mer igen!

Kraam Caroline

 
Klockan oktober 15, 2005 6:26 em , Anonymous Anonym sa...

Hej vännen!
Tänkte mest bara skicka en varm kram till dej! Funderar på att testa Cipramil jag med.
Ha de gott!
kram /Mira

 
Klockan oktober 16, 2005 7:56 em , Anonymous Anonym sa...

Tycker absolut att du ska KRÄVA hjälp med din ångest och hela din livssituation. Hejjar på dig så mycket jag kan härifrån. När jag först lärde känna dig så var jag precis lika dålig som du är nu (det vet du, min lilla fladdermuskompis), och kolla bara hur långt jag har kommit sedan jag fick hjälp. Visst har jag mina dåliga perioder, men livet är ändå sååååååå mycket bättre nu. Tycker så mycket om dig, du go'a människa, och du förtjänar så mycket mer än att sitta isolerad i din stuga. Vill att du kommer ut och leker med mig ju *ler*.

Många, många varma kramar från mig till dig!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida