tisdag, juni 14, 2005

Varför låst dagbok?

Jag ska berätta varför jag har både en öppen dagbok/blogg och en låst sådan.

Det är därför att jag är en sån grubblare och behöver hjälp med att förstå mänskligt beteende.
Behöver hjälp av läsare som känner mig att lösa andra problem i vardagen också då vi i familjen har handikapp av olika slag och det kan ju elaka surfare kanske börja trackasera en för och ifrågasätta och eftersom jag har en djup depression så orkar jag inte med det just nu i alla fall.

När jag då ska redogöra för hela förloppet vad som hänt vid trasiga relationer t.ex. så måste jag nämna folk som kan känna igen sig och bli sårade, även fastän jag inte skriver ut deras namn.

Känner man mig IRL så kan man ju kanske misstänka att man är en av dem jag skriver om.
Att jag låser om mig då är ju inte så konstigt.
Det är ju av omtanke om dem det gäller.
Inte för att springa i väg och viska .
Hatar då folk viskar till varann då man står bredvid:-(
*Det är fult att viska* sägs det.

Nu blir ju denna låsta dagbok lite grand just som så då folk viskar och jag tycker inte om det, men vet heller inte hur jag ska kunna kringå detta?

Har även skrivit om svåra personliga saker i min låsta som jag tror kan skada mig om jag skrev här i den öppna.
Som om pengar t.ex.
Ja ni förstår nog vad jag menar.

Sånt som kan uttnyttjas emot en , till bedrägeri, inbrott osv,vill jag ju berätta om och försöka bolla med vänner som har lösenordet då.
-Dessutom har jag försökt skriva att den som lär känna mig lite bättre får så klart lösenordet då.

Man kanske då kan tycka att jag ska mejla folk varje gång jag skriver i den låsta.
Men jag vill att folk ska kunna surfa in på min sida och kunna välja vart de vill läsa och i vilken ordning. + att de ser då den låsta är uppdaterad .

Om man får mejl så kan det ju hända att man inte orkar läsa just då och måste hålla på att spara mejlet och helt enkelt glömmer bort det.

Jag har också planerings-svårigheter i.o.m mitt funktionshinder så jag kanske glömmer att mejla folk och sen gillar jag inte att vidarebefodra mejl till många mejladresser på en gång eftersom det i sin tur kan leda till att mejladresserna fiskas upp och folk får ännu mer spam i sina mejl-boxar.

Men jag ska fundera ändå på om man kan ta bort länken till den låsta och ha det på nåt annat sätt så att det inte sticker folk i ögonen, som inte har lösenordet.

Nu måste jag laga nån smarrig middag:-)
Ses!

1 kommentarer:

Klockan juni 14, 2005 6:44 em , Anonymous Anonym sa...

Låt det sticka folk i ögonen. hehe. Jag struntar i att gömma att jag har en låst dagbok. Om folk tar illa upp så får de väl ta en funderare varför de gör det. *kram*

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida