måndag, december 05, 2011

Mår förträffligt!:-)

Mår i dag? Status på måendet= 2 på en skala 1-5
1 är helt värkfri och glad.
2 ledvärk och glad
3 ledvärk och ledsen
4 värk överallt men glad
5 värk överallt men ledsen
väderleken är =KALLT. JAAA HURRAAAA!! ÄNTLIGEN!!:-)


Eftersom ryggen har jävlats rejält i dag så kan jag inte säga att jag är en 1:a = helt värkfri och glad.
Men jag mår så himla bra i övrigt. Känner mig urstark och pigg.
Har varit hos läkaren i dag, specialist i endokrinologi (hormonsjukdomar som t.ex diabetes , sköldkörtlar och övriga körtlar i kroppens hormonproducerande delar).

Hade PERFEKTA VÄRDEN. Är SÅ glad. Har inte fått höra det på åratal och t.o.m blodtrycket var normalt, eller nästan perfekt i mina ögon som haft 200 genom 100 och såna siffror förut. Hade nu 140/80.
Inga överskott av kortisol i kroppen, som vi trodde nästan bergsäkert att jag hade med tanke på hur jag ser ut i kroppen och symptomen jag haft.

Nu ska vi inte ropa hej förrens vi kommit över bäcken. Jag tog fler blodprover i dag för hela könshormonsbiten, samt Prolaktin som är det hormon som påverkar mjölk vid graviditet och amning. Har haft det som kallas för gallaktorre= mjölk och konstigt färgad vätska från brösten när man inte är gravid eller ammar. Flera år efter det att jag födde sonen för 23 år sedan hände detta, men har haft symptom till och från med t.ex klåda i brösten som är väldigt tunga och det känns som att jag kan börja amma när som helst.
Vi får se om det är höga prolaktinvärden därför att det kan bero på en hypofystumör, men som tur är behöver man sällan operera sig i hjärnan utan kan äta en medicin som heter Pravidel + att det finns några sorter till man kan käka om man inte skulle tåla denna medicinen. OM man har en tumör på hypofysen så krymper den och försvinner med enbart medicinens hjälp i de flesta fall , läste jag på olika medicinska sajter på nätet.

Länkar ska komma. Jag lovar, men just nu är jag så glad och samtidigt upprymd och lite utpumpad så  jag ska nu äta lite och sen faktiskt se till att sova tidigt.
Har börjat kunna somna som vanligt folk, då jag fick 2 sömnmedel. Och är nu inte ens rädd för att behöva ligga vaken i timmar som jag måste göra nästan varje natt sedan barnsben.
ADHD-hjärnor är synnerligen svår-släckta. Överaktiv i tanken är bara förnamnet. Och givetvis ska det vara som värst när man ska sova. Då "filmar" jag igenom hela dagens samtal med folk och alla intryck ska sorteras och eftersom man inte så enkelt kan skärma av intryck när man har ADHD så är det en hel del kvar att gå igenom som ska bedömas som viktigt / oviktigt. Jag tänker också i bilder, så det är verkligen både ljud och bild som i en riktig film som jag ser igenom och inte kan somna därför.

Nu återstår ju förstås frågan vad jag ska göra när väderleken vänder och det blir varmare igen och jag blir så där rikssjuk och måste ligga raklång i soffan 23 timmar av 24? Vad min generella och utbredda svåra såriga värk kommer sig utav, vet jag ju inte än och om jag någonsin får någon förklaring är osäkert i nuläget.:-/

Jag har en teori. Om jag gått i 23 år med obehandlad diabetes och samtidigt under flera år, kanske 7 år med kraftig underfunktion i sköldkörteln. Då båda sjukdomarna går på cellnivå och utmattar och suger ur livskraften ur varje cell i hela kroppen så kanske det finns regelrätta skador på dem? Cellerna menar jag alltså. Jag kanske har riktiga sår på insidan? Det känns faktiskt som retade sår inuti när jag gått länge med värk, som som denna gången som har varat i flera månader i sträck t.ex. På slutet svid-värker det överallt och då brukar jag få svårt att stå ut och börjar tänka *skjut mig en kula för pannan, snälla någon?!!!*

Nu ska jag käka äpple.
Over and out!
2 kommentarer:

Klockan december 08, 2011 6:16 em , Anonymous Cordelia sa...

Det är skönt med braiga dagar!
Kram...

 
Klockan oktober 25, 2017 3:32 em , Blogger tingeling95 sa...

Hej! "snubblade " in på Din blogg efter att ha Googlat på Galaktorre och jag unnar inte någon av mina Symptom som jag har, men vart så glad över att hitta en till Kvinna som skriver om det som jag upplever.
det kanske finns hopp för mig med?
jag ska titta runt nu i Din blogg och HOPPAS att den är "igång" fortfarande.

Kram från Mig
Ingela

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida