torsdag, oktober 27, 2011

Väntar på att ta prov ang. Cushings

Mår i dag? Status på måendet= 4   på en skala 1-5
1 är helt värkfri och glad.
2 ledvärk och glad
3 ledvärk och ledsen
4 värk överallt men glad
5 värk överallt men ledsen
väderleken är = Varm , känns det som och mor min bekräftade det i telefon.;-)


Nu går jag bara och laddar för att ta prov här hemma och på vårdcentralen. Skall samla dygnsurin och varje morgon taga blodprov och däremellan svälja en jättestark kortisontablett i test-syfte. Det som ska prövas är om min kropp har nån hormonproducerande tumör som ger alldeles för höga värden av kortisol och som kan ha gjort mig så här sjuk.  


Varenda symptom stämmer, förutom att jag inte får blåmärken och inte har tunn hud och finnar i ansiktet. 
Cushings sjukdom kan åtgärdas med operation, beroendes på vart tumören sitter. På binjurar, i hypofysen, eller någon annan plats i kroppen vilket är ovanligare och kan vara farligare om det t.ex skulle vara småcellig lungcancer, men då borde jag varit död och begroven för länge länge sen. Peppar, peppar ta i trä!


Är mig själv igen och har tagit tillbaka det jag skrev om att jag blivit ateist. På sätt och vis är jag det,  men det är lite väl för mycket paradoxalt att jag ber till gud eller någon liknande om hjälp titt som tätt. Senast bad jag om att en sjukdom som ger barn stora sår över hela kroppen, att de hittar bot bums. Och sen trollar jag också min gamla häxa. Har snackat med tv:n, eller rättare sagt med pappa, via tv:n och varför gör jag sånt om jag är ateist och inte tror på ett skit? Ens handlingar är det som gills och tyvärr är jag då troende. Vill vara ateist och kommer alltid alltid kräva vetenskapliga bevis i alla sammanhang och motarbeta falska profeter som ska tjäna pengar på  andras hjälplöshet och hopplöshet.


Nu hoppas jag att ni känner mig, och förstår lite hur galet jag fungerar. OBS! Är inte psykotisk när jag pratar med tv:n utan det är ett slags spel som jag inte orkar förklara just nu. 


Denna veckan fyllde min älskade 50 år. Han blev firad och överraskad och nu på Lördag kommer släkten hit. Prover får vi fixa näst-nästa vecka då han är ledig och kan skjutsa mig ner till samhället och husläkaren.


Inget sker. jag bara väntar nu och ber om att det skall vara just Cushings så att det går att se fram emot att få blir frisk och få ork igen. Detta har pågått i snart 10 år= raset.:-(
Blev glad när jag läste om att man kan bli totalt oförmögen att ta sig för något med denna sjukdomen och så är det ju för mig, förutom någon timma per dag i genomsnitt. Övrig tid, i soffan med mysfiltar och tv-helvetet som bara visar skit. Vilken tur då att sambon köpt serien med dr House;-)


Over and out!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida