måndag, augusti 29, 2011

LCHF Har de också penningsugna intressenter?

När de som debatterar LCHFs fördelar pratar så brukar de alltid sticka in ord /meningar som: 
*Köpt av livsmedelsindustrin*
*Ja ja så där är det brödinstitutet som styr. Lita inte på vad en sån säger*
Livsmedelsverk och Rössner är alla köpta och korrupta i deras ögon, som det verkar?
Men när det gäller dem själva, träder den berömda *bjälken i sitt eget öga* in.
Först och främst är både Annika Dahlkvist och Andreas Edenfelt goda kålsupare.
De tjänar pengar på bl.a böcker och föreläsningar.
Och i dag ser jag att intressent för greve-ost har varit med och påverkat i en artikel, eller om hon varit till låns ovetande?
Läs gärna här: (i övrigt goda och bra LCHF-recept)
http://hbl.fi/livsstil/2011-08-25/perfekt-mat-alla-kolhydratjagare
Längst ner står det att läsa om en Sussanne Jansson/greveost
Jag kan tänka mig att många många intressenter kan poppa upp och vilja lobba för sina feta produkter t.ex.
Men sånt ser inte LCHF-anhängarna. I alla fall talar de tyst om det.
När jag gick en friskkurs på 12 veckor på heltid, som mitt jobb på posten påkostade, så lärde vi oss att alltid fråga: SÄGER VEM? På så vis får man alltid fram vem som vill påverka med det den påstår. Och ofta talar penningpungen, men inte alltid. De flesta lobbar för något men det går att sålla ut vad som är påverkan och det behöver inte vara osant eller dålig vetenskap bara därför, men man kan analysera och ha det i bakhuvudet när man själv tar ställning för vad man ska tro på. Vad som är tro och vad som är vetande och hur mycket av de  vardera som inverkar är väl en bra riktlinje.

Själv har jag som sagt varit skeptisk till LCHF och det inte för att jag är fettskrämd eller nåt annat som de brukar säga åt en när man ifrågasätter, utan därför att jag är mycket sjuk och är verkligen i behov av vetenskapens metod för att få reda på om jag ska eller inte ska våga prova olika saker som ska komma in i min kropp. Det är ett skralt vetenskapligt underlag för LCHF. Ledsen att behöva säga det, men visst finns det många maträtter där som är bra komponerade och DOM är jag inte rädd för. Äter gärna om det är många grönsaker, fröer , svamp och bra protein, men inte ensidigt som t.ex grädde och kaffe på morgonen till frukost och sen bara äta när jag är hungrig som en del LCHF-anhängare gör. Jag tycker att dom äter knäppt en del som berättar vad de äter och jag tror inte att LCHF är bra för alla och ska man äta så så ska man ha både läkar och dietist-kontakt. Det är väldigt lite matprat från LCHF-anhängarna och det gör mig misstänksam mot vad de äter. Inbillar mig att många äter typ bara ägg och bacon och sen stora biffar med nåt litet vid sidan av. Jag vet att det finns bra receptsidor för LCHF men jag tvivlar på att de använder sig av dem och då kan det blir farligt för en del att äta så lite mat och tappa vikt. Det är vad jag tror sker när de inte har läkarkontakt utan laborerar själva hemma på kammaren. Och många kastar bort sina viktiga mediciner samtidigt. Nä jag tvivlar på att det är en bra väg att gå.

Nu har jag inte ont i fingrarna när värkmedicinerna tycks ta rejält i kväll och vad roligt det är att kunna skriva lite mer i dag då, trots mitt molokna humör. :-) Är fortfarande hungrig så kanske jag kan skriva lite mer sen efter att ha ätit?
Over and out!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida