måndag, maj 30, 2011

Det var bara slumpen och allt ordnar sig!

Mår i dag? Mycket trött  av narkolepsi-art och missade bostödet. De fick ändå massor gjort härhemma och hjälp till sonen gicks igenom så att han kan få praktik eller jobb sen. De insatser som gjorts via ett s.k annat ställe med s.k coatcher har visat sig vara under all kritik. De träffades bara var 14:e dag och ingenting hände. Ingen hjälp alls till en med funktionshinder utan de tycks bara sitta och rulla tummarna och låta pengarna rulla in. Hur fan kan man jobba och sen se sig i spegeln när man gör inte ett skit???:-(
Övergår min tankeförmåga och min moralkänsla helt och hållet.


Det som poppade upp som en mall- bild med exempel på bloggförfattare och några inlägg och kommentarer, när jag tryckte fram en ny mall till denna bloggen, verkar vara en ödets slump. Det stod en persons namn där, på en person som  jag har haft debatt med på nätet och jag kunde inte begripa hur det gick till. Namn och yrke stämde, men inte land. Stod USA. Förstå vad förvirrad jag kände mig. Kommer inte att forska vidare i det. Är inte ens nyfiken än mindre intresserad.


Är SÅ stolt över sonen som pratat i telefon med myndigheter och ordnat intyg själv, samt att han och kompisen städar hela sitt hus som de bor i. Många med adhd är ca 2 år efter i utvecklingen. Har stämt genom hela hans uppväxt att jag undrat om inte en milstolpe borde vara uppnådd och blivit orolig och sen fått pustat ut då det bara hade med tiden att göra. "Allt ordnar sig med tiden", är sanna ord.:-)


Drömde en asäcklig dröm nu då jag sov på dagtid.
Jag hade petat mig i örat så att det uppstod ett hål mitt uppe på huvudet och jag drog loss en sårskorpa där och det vällde ut blod, flera liter i snabb takt. Nån hann hjälpa mig och gjorde nån form av tryckförband som dränktes på 2 sekunder i mitt blod och stora leverklumpar trillade ut.
Tror att drömmen speglade dels ett tv-program där en person hjälpte en kille som i en motorcykelolycka kapade benet så att blodet sprutade. Han la ett tryckförband med hjälp av sina kläder.
Sen läste jag ett ordspråk som gick ut på att man ska inte tvivla så att hela hjärnan trillar ur. Nåt liknande. Och mina funderingar på hur snabbt en människa kan förblöda resulterade av bearbetning i drömmens värld av all info jag slukat på sistone. Har läst massor om ämnesomsättningssjukdomar t.ex. Och sett massvis med otäcka sjukdomsbilder. Hoppas hoppas att kallelse kommer snart från endorkrinologen så att jag får bekräftat om jag har Cushings sjukdom eller inte.
Det som talar för är = att jag har alla symptomen utom ett och det är ett viktigt sådant.
Talar emot gör det att läkerskan inte fått napp när hon tagit kortisol-prover, men det krävs att man samlar upp urin ett helt dygn för att få svar.


Nu måste jag trots glupande trötthet leta reda på några papper och saker här. Förmodligen slutar det hela med att jag sover vidare i stället. Tårarna rinner. SÅ sömnig är jag. Måste äta nåt också då jag äter blodsockersänkande mediciner. Kan bli virrig annars. *Livet är en påse skridskor*, som en väns vän så klokt myntat som begrepp.
Over and out!
man vet aldrig vad man kan få skåda inne på en pissoar:o)

2 kommentarer:

Klockan september 05, 2012 6:17 fm , Blogger Louice Kangasmaa sa...

Hej! Jag heter Louice och jag vill bara tacka dig för en sån bra blogg! Din är en av de bästa bloggarna jag läst och följt, och jag hoppas man snart kan läsa ytterligare ett inlägg! Jag själv har en komplicerad sjukdomshistoria, bl.a domningar i vänster hand som härstammar från en kraftig änkestöt. Och i övrigt har jag en kraftig överproducering av prolaktin11 mm stor godartad tumörknöl på hypofysen och jsg kommer nog opereras då inga mediciner hjälper. Och så har jag Addisons sjukdom, whiplashskada o kotkompressioner på de två första halskotorna samt samma grej i korsryggen, mitt ena nyckelben är bortopererat (var med om en mkt svår singelbilolycka för 3 år sen och så fick jag mina skador och jag låg på sjukhus i 5 mån. Men nu var det inte meningen att gnälla över hur jag mår på din blogg utan kontentan av vad jag ville säga är tack för att du delar med dig av dig själv som person och hur din vardag ser ut och eftersom jag hittade bloggen i morse nu har jag mkt att läsa in och komma ifatt dig och de nya inlägg som du postar. Men av det jag läst av dina inlägg så är det tydligt att du verkligen är en kämpe, all heder till dig för det! Du ska veta att du är en stor inspirationskälla som sannerligen motiverar med inlevelse styrka och sådan äkta ärlighet som det är omöjligt att inte beröras utav. Hade en jobbig dag igår så jag inte kunnat somnat än fast kl är 7... Men så läste jag några av dina inlägg, fastnade ditekt och ville inte sluta läsa men nu måste jag försöka sova men jag kommer kunna lägga mig med ett leende på läpparna, stärkt av inspirerande texter som du lagt upp här så tack!

Men nu var det inte meningen att jag skriver en massa gnäll eller djälvömkan

 
Klockan september 06, 2012 10:55 fm , Blogger Min kopp te! sa...

Hej Louice! Tack för din enormt värmande och glädjande kommentar hos mig!! Uppskatter det verkligen jättemycket!!
Dock trist att du har råkat så illa ut vad det gäller sjukdommar och skador!! Jag hade en släkting på sambons sida, som hade addissons sjukdom. Hon lever inte längre, men det var inte addisson hon dog av utan helt andra orsaker. Har läst jättemycket om hypofys-sjukdomar därför. Det var en riktig deckare att leta efter vad som kunde stämma med hennes symptom. Hon hade t.ex 12 olika läkare då så olika organ i kroppen var drabbade av total hypofyssvikt upptäckte de till sist. Jag somnade inte heller förrens 6 i morse:-) Börjar så smått acceptera mina galna sömntider. Håller just nu på att försöka få hjälp med personligt ombud. Klicka på länken så kan du läsa om vad ett sådant ombud är för något. http://www.personligtombud.se/Om%20oss/mer%20om%20PO.pdf
Just nu lider jag av att behöva ligga så mycket på soffan då jag har svår , verkligen extremt svår värk inuti vid höfterna ,fast mer inåt än i kanterna av dem. Detta slår till ca 5 minuter och i bland omgående om jag försöker gå upp och röra mig. Kommer därmed inte ut ens. Inte ens om jag får bilskjuts kommer jag iväg hem till min mamma t.ex, eftersom jag är helt slut i hela kroppen. Har varit hos endokrinologen för ca 5 månader sedan och hon hittade bara detta med att jag hade något förhöjda prolaktinvärden och att jag är i början av klimakteriet. Jag ska nog ändå propsa på att få röntga hypofysen, samt röntga bäckenområdet en gång till , fast då med vanlig röntgen. Har gjort magnetröntgen. Då behöver jag hjälp av ett personligt ombud som kan och orkar förklara för läkaren varför det är så viktigt. Har ofta svårt att prata för mig, även fast jag har världens sötaste, snällaste husläkare. Jag kan t.ex berätta i från mitten av det jag vill säga och glömma bort hälften så då förstår nog inte husläkaren vad jag egentligen vill och att vara kortfattad är inte min starka sida heller. Beror förmodligen på adhd detta med att inte klara att följa en rak logisk linje i resonemanget eftersom hjärnan assoccierar så otroligt fort och samtidigt är närminnet dåligt. NU känner jag mig trött och får sluta skriva därför, men jag ska faktiskt försöka uppdatera bloggen igen för det var väldigt länge sen jag gjorde det ser jag. Hos mig får du skriva hur mkt självömkan du vill och tack igen för din kommentar som gjorde mig glad här, då jag nyss var lite nedstämd!!:-) Kramelikramar till dig från mig!!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida