onsdag, maj 25, 2011

Cushings sjukdom

Mår i dag? Oerhört svår värk i hela kroppen och astma. Fick ont i vänster arm och kippade efter luft. När jag tagit spray så gick det bättre och strax efter satte effekten in av mina värktabletter. Vilken lättnad. Ni anar inte hur glad jag är som äntligen kan bli helt smärtlindrad i princip, även om det i bland kan dröja tills jag tagit andra dosen och viktigast av allt är att jag har sovit och ätit innan.
Nu fattas bara sömn. Men det har andra anledningar att jag är trött. En vampyr som besökte mina nya blogg , och bad om en kopp te, kanske kan vara en hint om anledningen?!;-)
Pratade med min läkerska i dag då jag har läst om Cushings sjukdom (<--klicka och läs en bra fallbeskrivning av en som är drabbad) Jag mår exakt likadant och vartenda symptom där stämmer in på hur jag mår. Då meddelade hon att hon haft den sjukan i tankarna länge och tagit prov några ggr på kortisolet, men inte fått napp än. Hon tycker att när jag mår så här otroligt dåligt så berättigar det till att jag får komma till Endokrin för en rejäl genomgång av både diabetes, sköldkörtelproblemen och röntga skallen för att se efter om det kan vara en liten hypofystumör som ställer till alltihop. Jäklar vad glad jag känner mig här. Har försökt att komma i håg att berätta för henne om att jag haft hormonrubbningar tidigare som kan ha berott på hypofystumör, men som aldrig hann utredas då jag blev osams med knepig läkare på Onkologen på sjukhuset där jag gick och de hade hittat en cysta  i ena bröstet. Problemet var då att det kom mörkgrön mjölk ur ena bröstet som var exemdrabbat och kliade så jag höll på att cola. De tömde cystan på vätska och jag lovade att inte klia och stimulera bröstet och det lugnade ner sig när jag fått bra mjukgörande salva. Men jag var så mentalt och fysiskt slut så jag orkade inte räta ut problemet med den där läkerskan som verkade vara tappad bakom en vagn eller väldigt nyutexaminerad. Sen har jag ju nästan någon form av demens, som förhoppningsvis är revirsabel eller vad det heter? ;) så jag glömmer varje gång att berätta för min läkare om allt detta. Hade med mig minneslappar sist som hon blev jätteglad över och tog emot. Sen märkte jag att jag skrivit ut fel lapp. Hade en mycket bättre skriven lapp. Är så mentalt långsam och glömsk att det kan ta åratal innan jag får ordning på såna här småsaker som är så viktiga när allt kommer i kring. Det tillhör nämligen de flesta av mina diagnoser att bli väldigt trög i tanken och trögstartad i kroppen också. ADHD är t.ex en sådan diagnos som medför enorma svårigheter med att hålla reda på saker. Diabetes kan göra en glömsk och även underfunktion i sköldkörteln. Har jag nu Cushings sjukdom så får allt sin förklaring (t.om värken och betongkänslan i nederdelen av kroppen + att jag samlar vätska i ena benet och i bland i ansiktet)och jag ska, om jag har väldig tur kunna bli frisk. 


Läste hos en tjej som hade denna sjukdom och hon gick ner all sin övervikt efter operationen. Varken hon eller jag har ätit oss till våran fetma. Jag äter t.o.m alldeles för lite, eller åt för lite. Numera äter jag i alla fall 3 mål per dag. Här kan ni se en film om att man faktiskt kan bli tjock utan att ha  vräkt i sig mat.
http://www.youtube.com/watch?v=vxSAhLyKVqw




Jo jag har försökt att skapa en ny blogg med Wordpress. Det går inget bra och jag tappade lusten helt då jag tillslut frågade runt bland internetkunniga vänner om vart i helsifyr html-koderna var nånstans och fick svar av den ena att de ska finnas som ett val bland widgetarna och den andre sa att det finns ingen kod överhuvudtaget. Jag som alltid gör om koden hade nu tänkt använda Wordpress teman, men åtminstone kunna lägga in bild och färger  i bloggen, samt länkarna som jag kodat själv här till höger. Och så min adsense-kod vill jag ju ha med och fina bilden på damptanterna  och och och.
Här är den nya Min kopp te och jag får fan inte in nånting som jag vill där. Inte ens när jag tryckt på spara 3 ggr för att få med en länk. Kanske kommer jag skriva i bägge medans jag försöker förstå mig på nya Wordpress som måste vara blogg för dummies. De tror de gör det lätt för nya användare, men gör om så kapitalt att vi som kan koda hemsidor själva går vilse. Men vad är det mot en bal på slottet;-) I landsproblem.
min jättegamla sida från 2000-talets beginning. 
Over and out!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida