lördag, september 18, 2010

Enstaka fall?????



Talande citat i från "folket".
Reinfelt har tydligen enligt en kommentar i Aftonbladet, sagt följande:
"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras." 
Kölla:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7805542.ab

Om detta är sant eller ej  att han sagt så ordagrannt i sin bok, vet vi inte som inte läst boken eller hört detta nån annan stans,  , men det skulle inte förvåna mig ett dugg om det är så han och moderaterna tänker.
Man anser väl från moderat håll, helt enkelt att man inte ska ha en gemensam kaka att dela på via något försäkrinssystem där skattebetalarnas pengar bli inblandade?
De glömmer helt bort att vi dessutom redan har avstått pengar i löneförhandlingarna till socialförsäkringarna.
Låter ju på dom som det vore allmosor i från de rika, men det är ju socialförsäkringar vi pratar om här och dom består inte av allmosor utan de består av gemensamt i hopsamlade pengar.

Trist att ingen kan rada upp sådana här fakta i debatten innan valet. Mitt försök nu är i grevens tid. Försent.

-Hur många som fattar egentligen  vad sociala  försäkringar går ut på, och hur många tror ni önskar sig denna förändring förutsatt att dom fattar läget?
Jag tror att det är bara de som har massvis med pengar och som är malliga över att ha dragit i hop dem och ser ner på oss andra som har normala löner, ersättningar och de tycker inte vi ska ha någonting som inte fysiskt eller via tankeverksamhet har arbetats i hop och vi lagt manken till extra för.

Nästa val behöver handla om hur dom rika skor sig på skattebetalarnas bekostnad. Ta fram skattefusket som vida överstiger bidragsfusket med astronomiska siffror.
Kan leta fram dem om jag får lite tid på mig.

Ett citat till från kommentarerna till artikeln i Aftonbladet här
källa:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7805542.ab

"Försäkringskassan räknar med att ca 90 000 sjuka människor kommer att utförsäkras 2010-2011. Kostnaderna för ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd tidigare socialbidrag , har däremot ökat dramatiskt i 95 procent av kommunerna. I 105 av kommunerna har ökningen varit större än 30 procent. Var det inte Arrogansregeringen som skulle driva arbetslinje i stället för bidragslinje??? *LOL*"

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida