söndag, oktober 15, 2006

Stackars Reinfelt och jobb jobb och mer politik.

Mår i dag?Exellent men i natt ahde jag lite feber

Motion?Oh! No..men roddmaskinen står i hallen..humpf

Humör?Exellento porfavor

Värk på en skala 1-10?Det var då längesen jag kunde skriva den nuffran men det är så i dag..:-)

God förmiddag!
I dag vaknade jag med tuppen men somnade väldigt sent, och ska nu hålla mig vaken till varjre pris så dygnet vänds rätt igen.

Börjar få de mentala färdigheterna tillbaka igen, men det är skakigt och går för sakna så jag kanske inte hinner ur detta klistret förrens det är dax igen att sitta fast i smeten med en grumlig hjärna.:-/

Har fått ett uppdrag av en god vän att göra en företags- hemsida och jag ska försöka att leverera en sådan, men har lite dålig självkänsla för att riktigt tro att jag kommer klara detta.
Hon är däremot jättehygglo och tror på mig och vill att jag ska få arbeta med mina styrkor.
Hon har också NPF och förstår mig härmed med lätthet.
:-)
Det går inte fort då jag gör något åt andra men det går tillslut s a s.
Nu jobbade jag i går ca 1 timma med detta för att känna på hur det kändes.
Jag behöver långa pauser emellan då jag kodar eller skriver nåt på datorn och ja sen beror det helt och hållet på hur svår värk jag har och hur apatisk och sömnig jag är vid varje tillfälle.
Å andra sidan brukar jag eller jag vet att jag alltid mår bra av yttre struktur.
Går detta i lås så ska jag gå upp varje morgon kl 7 och koka kaffe till mig och min kära M som då kommer hem från jobbet och sätta mig vid datorn och göra i ordning uppdateringarna.

Nu vet jag inte alls hur lång tid allt kommer ta, men man lär ju märka det först efteråt s a s.
Klarar jag av detta så blir jag megastolt.
:-)

Vi har inte gjort nåt särkilt här hemma då sambon jobbade 2 nattskift och 1 dagskift och han sov då på jobbet i deras vilorum.
Han var helt utmattad här då han kom hem i morse och sa att det där kommer han aldrig mer att orka göra om.

Att jobba nätter är superhårt och jag som fick en sån semester-ledig-jämt-romantisk syn på hur bra allt skulle bli då M började jobba natt och skulle få en hel vecka ledigt mellan jobbpassen s a s. Och jääääääääättelång semester.
Sommarledigheten var iofs väldigt lång i år, men han hade också sparad semester kver.
Däremot är man INTE ledig alls när man jobbar natt eftersom man måste sova hela dagarna och dessutom är man totalt miffo-trött 2-3 dagar inpå lediga veckan så summa summarum så har nattjobbarna mindre frtid än dagjobbarna och jag då som tänkte att M skulle först bli ledig hela dagarna+ att han skulle vara ledig massvis med veckor per år.
Jag kunde inte i min fantasi leva mig in i hur mkt sömn som gick åt.
Min husläkare skrek av fasa då jag nämde att M skulle jobba nätter.
Hon sa att :"han kommer bli SÅ TRÖTT att det anar du bara inte Ankie."
När jag berättade om de 9 veckorna ledighet på sommaren så höll hon iofs med mig om att det kanske var värt det ändå.

Nu ska Eu lägga sig i och nattjobbare ska jobba kortare pass per vecka och ja det kommer inte nån nattjobbare orka med..
Typ schema:
2 nätter 1 ledig
3 nätter 2 ledig osv.
Då lär dom ju verkligen bara få sova och jobba och inte veta vad som är upp eller ner.

M säger att han trivs så pass bra så det kanske kan göra att han ändå jobbbar kvar.
Det är också fruktansvärt bra betalt och då man jobbar över får man multum med stålar.
Näääääääääää visst jaaaaaaaaaaa.....
EU har bestämt att man inte får ta ut övertid i pengar längre heller.:-((((
Eller det kanske bara är på förslag än så länge?
Men ändå:-(

Borglig regering där de inte alls tycks vara arbetarinriktade några fler moderater än Reinfelt och hans hästsvanskompis, som jag visserligen nu fått höra att han har förut varit ultrahöger och haft helknasiga ideer enligt dem som hängt med i politiken vilket jag inte gjort så bra medans jag varit sjuk.

Stackars Reinfelt alltså!!!
Jag tror verkligen att han trott på det här och att de skulle uppföra sig , de andra då inom partiet som säkerligen sagt att de är med honom i den nya båten som satt den nya arbetsvänliga rutten.

T.O.M jag som är sosse in i benmärgen fick ett slags barnsligt hopp om att moderaterna tröttna på bourgoasin och blivit mer som oss andra=medelklass och sossar hela bunten.

Ja ja..Jag vet vad ni säger nu..Att ni minsann INTE har röstat på sossarna, men många som säger så gör nåt helt annat inne i valbåset då ingen ser dem.
-Varför?
-Jo!
Därför att t.e.m företagare med mellanstora företag känner sig mer trygga med en stabil sosseregering som faktiskt ser till ALLAS behov och då även deras.
De vill ha stabila räntor och stablit allting så det är överblickbart vilka beslut de kan ta och inte ta för framtiden.

De vet att det inte är Sverige själva som avgör ekonomin längre och att vi nu har på oss från EU att vi ska hålla inflationen i schack och inte ha nån statskuld.
Det måste alla sorter av regeringar lyda för annars får vi böta vi medborgare om de klantar sig och ja då röstar man ju garanterat bort dem.

Många tycker om att prata skit om sossarna men törs ändå inte chansa på nåt annat parti för de vet att de har en viss trygghet med sossarna och de vet att de andra tar av en pengar då man blir sjuk, arbetslös osv osv..Hyror blir marknadshyror som de inte har råd med osv osv.....Men snacka så det går det går ju. hehe;o)
Att nära på 50% av befolkningen röstade på vänsterblocket bevisar min tes här.

Jag har inga kompisar som erkänner att de röstar på vänstern för närvarande och ändå är det ju nån som uppenbarligen gör så..
;-)
Jo!
Jag har mina nya vänner och väldigt gamla vänner som jag inte längre känner som röstar på vänstern.
Jag menar dem jag känner i dag utanför internet då.

Jag beklagar att jag inte engagerade mig mer i valet och jobbade aktivt.
Vill inte klandra någon för att de inte hann med förrens sista veckan med att jobba hårt för att få ut sitt budskap.
Jag gjorde ju inget så jag har ingen talan egentligen.
Nästa val kommer vi alla ggr att ligga ute i tid och berätta om arbetarnas historia och påminna om vad borgare faktiskt har för ideologier i botten och vilka ideer vi alltid har haft ända sen arbetarna här i landet sa.
NU FÅR DET VARA NOG!!!!!!
Vi tar ingen skit!! Å hör sen!!!!

Mopsiga borgare brukar försmädligt säga att vi ska vara glada över de jobb vi har för det är i företagen som arbeten skapas.
Detta är förvisso sant, men om de inte får någon arbetskraft i arbetskraftsbrist-tiden så får de skylla sig själva om de inte tillgodosett våra önskemål om ett värdigt liv med hjälp av våra insatser med våra egna kroppar och hjärnor.

De arbetsgivare som i sådana tider (tro mig det kommer tider då det finns för mkt jobb och för få som kan ta jobben och det är ett huvudproblem NU därför att nån måste ju jobba för att försörja den åldrande pensionerade delen av befolkningen )
behandlar arbetarre illa lär ju få så pass stor personalomsättning att det kostar mer än det smakar.
Även om de då tar in folk från fattiga länder.

Så många är det inte som vill komma hemifrån från andra sidan jordklotet för att arbeta i vårt kalla ogästvänliga klimar.
Många svälter hellre än är borta från det enda som gör att de har lust att leva=sina familjer.

Jag kan bara ruska på skallen åt mig själv som för ett ögonböj glömde bort vad borgarna står för och inte är det för mig och mina närmaste i alla fall , även fastän jag har en syster som gjort en klassresa och blir psykolog alldeles snart och en del företagare finns inom sambons släkt så vill jag påstå att alla vi får det sämre med borgarna vid spakarna.
No matter what you tell me.

Ha det bäst!
Over and out!
Nu ska jag jobba för jag har 0 värk i händerna och 100% smärtlindring av meducinerna.
;-) Wiiihooo!

1 kommentarer:

Klockan oktober 18, 2006 6:58 em , Anonymous Anonym sa...

Moderaterna har ju aldrig varit ett arbetareparti eller ens påstått sig vara det. De har bollat med orden och kallar sig arbetarparti, vilket inte har ett dugg med arbetare att göra. De är bara intresserade av att stryka medhårs på alla de som drar in mer än de lägger ut. Det var ju otäcka hästsvansen som gjorde make-over på Moderaterna.

Jag har faktiskt aldrig röstat på sossarna kom jag på nu. Lustigt att jag aldrig kommit att tänka på det förut. Jag har röstat i två riksdagsval och till Europaparlamentet (vilket är enda gången jag personröstat), och ingen av gångerna har det varit på sossarna. Sedan har jag röstat i två folkomröstningar också, och den ena var lokal, men den andra var EMU och där röstade jag inte som sossarna. Och ändå tror jag nog till vardags att jag är sosse. Eller jag vet inte.

Kram Andrea

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida