fredag, augusti 25, 2006

Debatt och kräftor

Mår i dag?Tung i benen, kroppen

Motion?Nix pix ,eller hur var det nu i natt egentligen..fniss;o)

Humör?Mycket bra

Värk på en skala 1-10? Tja...inte mkt alls kanske en 2:a då?


Har inget att berätta så det är därför jag inte skriver.
Veckan som gått har jag varit ensam här och gjort ingenting
mer än larvat mig på nätet och sovit och ätit.
:-)
Nu kom familjen hem äntligen och jag pussade på dem så de blidde generade.
Det otroligt vad man kan sakna dem då de är borta.
Vi är ju aldrig ifrån varann nuförtiden.

När jag var ensam i huset i veckorna, alltså lilla huset under ca 3-4 år så var det jobbigt värre.
Trångt och stökigt och det var jag själv som stökade ner och sen kom mina älskade ut på fredagkvällarna och fick städa efter mig då jag mådde för dåligt för att göra det själv, vilket fick mig att må ännu sämre för jag vill inte att dom ska behöva kämpa så utöver skolor och jobb.

Vi hade ju inget vatten heller under långa tider, så man fick ta med sig vattendunkar och såna här petflaskor.

Nu har M städat i lilla huset som stått tomt sen i mars, och jädrar i havet vad måna petflarror vi har som ska omvandlas till pengar.
Minst 500 spänn tror M att vi får för dem.
:-)
Min mammas ögon lyste då hon såg säckarna, för hon tycker det är lite roligt att samla i hop ett gäng flarror och sen panta dem.

Hon bor på östermalm så i bland så är det tydligen lite spännande att plocka upp en flaska eller 2 där och se till att ingen ser henne..
Ha ha..baglady i smyg lixom.
:-))

Mamma är mycket ordentlig och har järnkoll så det är ju inte så att hon behöver pantpengarna på det viset.
Hon fyller föressten 80 år nu till jul.

I morgon kommer M syster med familj och det är första gången vi ses på 2 år , av anledningar som jag inte skriver om här.

Vi ska äta kött och pommesfrites , sallad och sen massvis med kräftor och räkor..
Gud vad gott detta ska bli!!!!!!!!!!
;-)
Blir också väldigt skoj framåt nattkröken då vi alltid brukar spela spel då de kommer hit och sover över. Barnen brukar också ha underbart roligt tillsammans.
En fin tradition med andra ord.
:-)
Nu får vi hoppas att inga oväntade gäster dyker upp, för det har hänt några ggr och ja vi vill ju rå om varann de stunder vi kan, så det blir lite knäppt om andra kommer även fast dom också är trevliga s a s.

Hursom har vi bestämt att vi måste säga nej i såna fall redan i dörren.

Jamen jag hade ju inte nåt att skriva om..eller huuuuur??!!
;o)

Kul med alla kommentarer, men jag vill ju som sagt inte ha min privata blogg som ett forum , egentligen, men nu svarade jag ju själv här¨,men om vi ska vara noga så pågår debatten på neuronätets bravenetsforumHÄR

Men när det blir debatt här så vill jag givetvis ha mina nätvänners stöd & egna åsikter (som inte alls behöver hålla med mig på nåt sätt ) och jag tackar stort för detta stödet!!!!!!!!!
:-)

Nu vet jag inte vad jag ska göra.
Ta ett bad med badskum kanske?
Kroppen är orörlig i dag så jag kan inte fixa uppe på vinden.
Åt nämligen bara 1 portion mat på 24 timmar och då säger tydligen min diabetes 2 i från.

See ya!

7 kommentarer:

Klockan augusti 25, 2006 11:21 em , Anonymous Anonym sa...

ooo mycket har jag minsann missat, vill se mer från nya huset!!

Gud va skönt det måste va!!

*kraaaaaaaaam*

 
Klockan augusti 26, 2006 8:33 fm , Anonymous Anonym sa...

Bästa kamrat ! Men vad är då detta, först sent i går kväll upptäckte jag den debatt som pågått här i din blog, vilken sanslös människa, om man nu kan kalla vederbörande det! Man undrar om det är en perversion för trots att alla är emot, (ingen håller ju med "människan") fortsätter vederbörande sin kamp med att försöka vända folks åsikter. Vid det här laget borde ju "människan" ha insett att det inte går, om man då inte ger upp måste det ju bara gå ut på att vara elak och vilja såra och i det finna en njutning!!!
Visst kan man ha en åsikt/uppfattning om något, men om ingen håller med och man får framlagt information som är emot sin egen uppfattning, måste man ju ge sig om man är normal,(självklart beror det på vad det gäller, men då det handlar om människors egna/eget upplevelser/liv vet man bäst själv) jag tycker det här är otäckt. Dessutom känns det inte som att vederbörande har några egna åsikter. Ja tänk vännen min nu har vi känt varandra i 40år och är det någon som vet om din problematik är det väl jag och ingen jävel ska komma och säga emot dig, såg att vederbörande skrivit "Ankie du kanske inte har AD/HD" Nu vet ju ingen knappt vem jag är här, kan dels tala om att Ankie och jag som sagt var varit vänner i 40år. I över 10 år har jag arbetat dels med psykiskt handikappade, funktionshindrade och senildementa patienter. I ca 6 år arbetade jag på en förskola med en avdelning för Autistiska och funktionshindrade barn. Jag har inte alltid hållit med Ankie, det ska gudarna veta *ler* Men hon fick upp ögonen på mig och sedan många många år förstår jag henne helt och hållet och hennes information hjälpte mig mycket i mitt arbete så att mycket föll på plats. Nu kanske jag är lite dum, nu ser det ju ut som att jag fortsätter med debatten, men det är inte alls menat så, då detta inte alls är ett forum. Kan bara inte låta bli att reagera. Härligt också att se alla andras stöd !!! Från det ena till det andra. Nu ska jag tvätta håret och sedan ska jag gå och se om min kompis Pia är hemma, det är hon som har kissen jag snart ska få!!! Måste ju hälsa på LillaGumman då och då!!! Hoppas du mår bättre nu, ja du måste se till att äta regelbundet kära vän, du ska vara rädd om dig!!! Ha det nu så jätte trevligt och roligt med M´s syster och familj !! Gu´vad roligt att dom ska hälsa på er!! Jag vet ju hur viktigt det är för dig, jag gläds för din skull!!!! KRAMILIKRAM Annica/Alias Kraxa

 
Klockan augusti 26, 2006 8:42 fm , Anonymous Anonym sa...

Hej vännen!
Bra kommentar från Kraxa här ovanför *pekar uppåt*.

Va kul att ni får efterlängtat besök!!!! Här ska det bli MC-fest för hela slanten ikväll. Ska bli kul, bara vädret håller i sig.

Kramar i massor

 
Klockan augusti 26, 2006 11:09 em , Anonymous Anonym sa...

Ja, visst är det irriterande när organismer tar sig in och börjar debattera saker på ens hemsida ;)

Krampåre!

 
Klockan augusti 27, 2006 4:42 fm , Anonymous Anonym sa...

Svar till Kraxa.

Ja arbeta du med dina autistiska vänner. Men kom inte och påstå att bokstavsdiagnoser och autism utan närmare specifikation är giltiga diagnoser. Dessa diagnoser är av kulturell art. Det är självbedrägeri att påstå något annat eller jobba med dessa diagnoser.

När diagnosen väl finns som namn och som bild medicinskt och kulturellt legitmerad och massmedialt exponerad, tenderar den att dra till sig bärare av den typiska sym-tombilden.
En tid kan fyllas av nostalgiker och melankoliker, en annan av hypokondriker och neurasteniker, en tredje av fibromyalgiker och utbrända. Diagnosen svarar alltså inte mot en objektiv avläsning av verkligheten. Den är snarare ett sätt att förstå och förhålla sig till sjukdom eller avvikelse vid en given tidpunkt, vid ett givet kunskapsläge och i ett bestämt meningsbärande sammanhang. Denna typ av rörligt sjukdomsspråk kan kallas kultursjukdomar eller kulturrelaterade diagnoser. Sådana finns alltid, de är nödvändiga rum för sjukdomsupplevelsen, men varierar med tid, rum och värderingar.
Vi "förstår" alltså genom de tillgängliga förklaringsmodellerna. Men inte därför att de nödvändigtvis är bättre, utan därför att de är anpassade till upplevelsen av vår samtid. För att bli framgångsrika måste nya diagnoser samspela med kulturellt relevanta teman. De fungerar därmed som en kommentar till samhället, ett gränsvärde för vad som uppfattas som normalt, rimligt och acceptabelt.

 
Klockan augusti 27, 2006 1:19 em , Blogger Min kopp te! sa...

Hörru! Du kan ju inte skriva och författa ett enda ord själv, utan stjäl texter från andra.
Här anger jag din källa, när det är DU som ska ange den och länka vet jag att du kan, så skyll inte på det.!!
En proffesorskas ord
PÅ den länken använde du stora saxen-

Visst är det fint när man kan svamla på, men ändå ha så fel, trots att man är professor?
;o)
Men det är lätt som en plätt att svamla på hejdlöst,när man inte är inom läkarskrået.
Att uttala sig om det man inget vet om, eftersom man är kunnig på ide-historia som är ett helt annat ämne än medicin.

Du ger dig inte på Kraxa ostraffat ska du veta.

Hon är ljusår mer erfaren än vad du är, [[eller så har du lång erfarenhet, men har ändå inte fattat nåt, undersköterska som du påstår att du är?!!]]

Att förneka att autism finns, så som asperger och högfungerande autism är ju så skrattretande okunnigt att du övertygar INGEN...

Ja ja jag vet vad du ska säga nu=
*jag Återställ anser att bara infantil autism finns*

Det äckliga med dig är att du påstår saker som om du var expertisen på området.
Att du inte skäms att låtsas vara nån annan än den du är?????????

Inte skäms du heller för att ta känslig, hemlig information från låsta forum och lägga ut öppet på nätet, utan att ha bett om lov.

Det är så sanslöst puckat att ingen i hela datavärlden kan tro att nån är så jävla dum........

Du kommer bli känd som urbota korkad om du fortsätter att göra så, eller rättare sagt du är redan känd som det, men snart vet väl hela internet om det...;o))))

Jag håller fullständigt med Kraxa om det hon säger ang att fortsätta snacka trots att alla är emot en.

Gå till dina åsiktsfränder och hitta på en ny strategi, för här i min blogg kommer du inte komma någonvart............

 
Klockan augusti 28, 2006 7:38 em , Blogger RedAngel sa...

*S*...undersköterska va...ja då ska man vara glad om man inte hamnar i vård hos detta alterego, för det lär väl bli finfina anmälningar en vacker dag om man är så trångsynt & har egna storslagna MARJASIN visioner hahaha!

Fyfan Ankie, du borde ta bort anonyma komentarer funktioner, så kanske det blir en återställare åt rätt håll så att säga *S*! Sanslöst vilken nöt...undrar om det är så där tvångstankar personen lider av??? JAG SKOLA HAVA RÄTT...VAD SOM ÄN HÄNDER, VI PÅ SANNINGEN ALLTID VÄNDER?!
hahahahahhahaaaaaa muppskaft!

Nu har jag kommit hem från min lilla tripp...så kolla jag & actiondramat har fortsatt, fan vad pinsamt, kan inte vara lätt att vara återställd, undrar vilken diagnos eller icke diagnos personen har fått!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida