onsdag, mars 01, 2006

Falsk/osäker

Min kopp te
God morgon!
Är lite förtvivlad, men har inte ångest eller depp utan är vanlig förtvivlad som folk kan bli och ska bli=normala känslor då.
-Varför kan jag aldrig tolka hur andra menar?
Det undrar jag väldigt mkt över.

När grannen som jag känner sen många år och som vi haft väldigt roligt med förr i tiden, men som vi kommit ifrån på senaste åren, sa detta om omlastningskostnader och så så log han och skratta och då skrattar jag med av nån anledning och är liksom så oanandes om det kan ligga nån undermening i det han säger.
-Jag vill inte tro illa om folk.
Han håller dessutom alltid på så där och vill tala om hur saker ska vara och förut har jag valt att tolka det som att det är välment och lite impulsivt av honom att så göra.
Men jag förstår ju att man kan reta sig på nån som hela tiden ska säga saker och ge "råd" utan att man bett om det, så ja detta är inte första gången som detta dryftas.

Men så när jag hör er och andra tala om för mig att det där är ju inte så snällt sagt.

Jag själv känner ju sting i hjärtat , men lååång efteråt.
Kan aldrig reagera i realtid och det är väldigt lätt att tolka mig som en FALSK lismande människa som inte vågar säga vad jag tycker direkt till folk.
SÅ är det inte.

Utan jag vet ju inte hur de menar & den frågan dyker inte upp förrens dagar efteråt eller till natten, och måste DÅ först fråga andra genom att exakt upprepa vad personen sagt till mig och då kommer andras tolkning och jag vet fortfarande inte vad jag ska tro.

Är ledsen för mitt ickesociala beteende och tänkande.
Om jag fick bestämma så skiner solen varenda dag i människors hjärtan.
Nu får ni se bilder före och efter byggplatsen, tomten.
Men bara 2 bilder än så länge.
Klicka på småbilderna så får ni upp stora.
foto Ankie

foto ankie
Over and out!
har en del att funderar över hur jag i fortsättningen ska prata med folk eller om det är kört så jag kan bli eremit i stället.

3 kommentarer:

Klockan mars 01, 2006 11:38 fm , Anonymous Anonym sa...

Det är snarare så att andra ska bli tydligare och rakare, inte för dig att bli eremit. Jag har en dotter som du, som HÖR (på) vad folk säger. Allt underförstått och dubbelt är så jäkla puckat - som om vi inte vill bli förstådda. Bli inte ledsen. Det är inte dig det är fel på!

 
Klockan mars 01, 2006 6:46 em , Blogger RedAngel sa...

*S* Ankie...det där är rätt vanligt, ibland så uppfattar man inte just i situationen, vad människan egentligen säger.

När man väl tolkat det, så är det "för sent" men...det är inget att grunna på.
Man är som man är & var glad att du iaf är rakryggad i vad du tycker, tror inte du skulle lisma in en komentar...utan som jag uppfattat dig, så säger du som du menar!

Sånt gillar jag...*S* jag har ett temperament, som gör att när jag får 1 sek att tänka vad som sagts, så pressar jag upp personen mot väggen typ...ja verbalt, så att säga! Du läste ju själv om vårdplaneringen...exploderade rakt ut!

 
Klockan mars 02, 2006 3:44 fm , Anonymous Anonym sa...

"Kan aldrig reagera i realtid"

Jag kan bara säga hur jag fungerar, för jag känner såååå igen det jag citerar... jag sätter upp en mur, och kan inte tillåta mig att reagera förrän jag är "i säkerhet" så att säga. Det vill säga "långt senare". Det är skitstörande. Men men... å andra sidan så har de andra kommenterat så bra redan att mitt bara blir nya galna ord i etern. =)

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida