fredag, november 04, 2005

Bloggar är potentiella skön-skrifter?

-Är bloggar bara till för att man ska stil-skriva?
Alltså att det "bör" vara genomtänkt och tema-aktigt och mer i journalistisk anda än en vanlig dagbok för skrivbordlådan?
Reserchat och rättstavat och välformulerat, vilat och filat på i dagar och år?
Men då är det ju inte nån loggbok eller dagbok heller? Om man inte skriver lite om vad som händer i tidsmässig ordning?
Eller?
Jag skriver en skrivbordsdagbok öppet rakt ur min trötta hjärna och rakt ut i cybern, men det kanske är meningen att jag ska skämmas?

Ingen av de här "kändisbloggarna" länkar till den typen av blogg som jag skriver och jag brukar faktiskt dra en lättnadens suck då jag ser det.
Föressten är det en del som inte länkar till någon endaste blogg, men som ändå antyder att det är debattera som är kul?!
Jag tycker nu att de ca 300 bloggar jag läst ofta bara handlar om bloggandet och hur man ska blogga för att folk ska läsa och så skriver nästan 80% om vad Linda Skugge har skrivit.
Nä jag fattar ingenting om jag ska vara ärlig.
Inga texter med daglia rapporter från ett riktigt liv. Ett arbetsliv, fackliga frågor t.ex eller äventyr i vardagen, utan bara massa konstigt och opersonligt och framkrystade rader som ska vara roliga och som är det stundtals men så är det också samtidigt det enda dom är?!

-Känner att VI som skrivit dagbok på nätet i åratal och läst hos varandra har bra mycket större skriva-dagbok-blogg-vana än alla som vill skriva prydligt och ha hög svansföring och inte smutsa ner sig med att länka till kreti och pleti.

*morrar*
Har inte lust att gå in i debatt genom att själv kommentera hos dessa bloggarna,så jag kan inte nämna eller länka till de bloggar jag varit in på som väcker min förvåning.
Tyvärr tyvärr !
Inte för att jag inte står för vad jag skriver.
Det är fritt fram att kommentera här och jag har högt i tak, men räkna inte med att jag svarar mer än jag orkar för blodtryckets skull då och inget annat.

vegitarian devider av Amig-design***************
Gjort i går?
Jo! Vi åkte till Centrum jag och M.
Gick på banken och apoteket och sen gick jag lös på Ica.
Stackars M hade värk i hela kroppen och jag också, men jag är van.
Medicinen hade även gått ur blodet så det var svettigt , men jag glömde de fysiska krämporna då jag fick så många bra ideer om vad vi skulle handla och äta.

Det är ju allhelgonahelg och vi funderar på att åka till pappas grav och M systers grav.
Pappa ligger föressten i en minneslund ute på Råcksta kyrkogård som är så vacker och där ligger systern i en väldigt fin del av detta stället, bland björkar och med mörkt skimmrande vatten en bit bort.

Vi handlade i alla fall räkor. Stora sådana och cider och kex och ostar.
Sen köpte jag grytstek och massa grönsaker och starka som fan korvar och vitlök i marinad och alltihop ska kokas gryta på.

Vi handlade för nästan 1500kronor så det var ett gäng kassar som skulle bäras upp och plockas ur.
Storpack med potatisgratäng fanns det också.
Mumma!
:-)
Köpte te-tillbehör och så klart te. Liptons te.
Jag sa en gång att om jag slutar röka ska jag bli en te-drickare och ha riktiga te-cermonier istället för att vila med att bolma och blossa.

Åt rundismackor med marmelad och dyr ost och drac te och kikade på Crimenight i kväll.
SÅ mysigt!!!!!!!!!!!!!!

Summerat:
Jag är inte nöjd med bloggarna som är populära och är besviken på att jag inte är nöjd och tillfredställd och inte tror jag för jag vet att min blogg inte är bättre, men jag kan svära på att jag är mer rapporterande om dagliga händelser som jag loggar här och att jag är personlig.
Svamlig men det står nåt i alla fall här som inte är genomläst och genomlyst ännu.

Om jag vill ha sån text som är okej i journalisters ögon att läsa så har jag ju hela bibblan och 1 miljon blaskor och artiklar att bläddra i så då föredrar jag att göra det i stället för att klicka som en tokig på länkarna på bloggportalerna.
;-)

Kram på er alla som jag känt länge!
Ni känns så himla trygga att läsa och vi har kontakt och debatt på rätt plan redan.
-Varför gå och kolla efter mer som ändå inte verkar finnas?
Ska max surfa i bloggportalerna 30min per dag.
Det är lagom.4 kommentarer:

Klockan november 04, 2005 8:59 fm , Anonymous Mia, Trollhättan sa...

Håller med!
Tycker opersonliga bloggar utan vardagsskriverier är tråkiga och intetsägande. Kan räkna upp ett antal på rak arm som jag bara varit inne i en-två ggr och sen tröttnat på att läsa deras "välstädade" kommentarer...Föredrar dagböcker med mer verklighetsanknytning till individen som skriver.

Låter mumsigt med allt det gottiga ni köpte. Blir sugen själv! Funderar på att göra hembakta pizzor ikväll.

Må gott vännen!

 
Klockan november 04, 2005 7:51 em , Anonymous nina sa...

Håller med dig helt om en del bloggar.. tycker faktiskt de blir rätt trista i längden. Det ska vara på ett visst sätt och allt annat är crap enligt vissa av dem.. man märker det på tonen... lite märkvärdigt sådär..jag föredrar att läsa om folks liv, känslor och tankar.. inte om hur ett hem ska städas eller hur man ska uppfostra sina barn enligt Linda Skugges normer..
Nä, bloggar som din rockar fett.
:-)
Kram och trevlig halloween

 
Klockan november 04, 2005 8:45 em , Anonymous Caroline sa...

Jag gillar inte tråkiga'kändisbloggar' utan föredrar vardagliga skriverier om vad man gjort, hur man mår, vad man ser fram emot, saker som hänt osv... Kort sagt vardagliga dagböcker, som både du och jag skriver...*ler*

Var inne på din grafik o hittade en liten stjärna, som jag nog ska låna till min boksida, hoppas det är ok?

Ha en skön helg!
Kram Caroline

 
Klockan november 07, 2005 12:44 fm , Anonymous Agneta sa...

Åh, vad jag håller med dig om ditt inlägg! Det är ju just de personliga bloggarna som är något att ha. Jag älskar din blogg! Du har så kloka åsikter och vågar stå upp för dem. Jag skulle iofs gilla att läsa här även om jag inte höll med dig om allt du skriver.

Du skriver om viktiga saker på ett genomtänkt sätt och det är alltid intressant.

Förutom att jag känner mig utvald som får följa ditt liv!

Kramar!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida