söndag, oktober 30, 2005

Mår BRA!!!!!!!!

ÄNTLIGEN!
Mår bra i dag!!!
HELT bra!!!!!
Kunde inte sova i natt på grund av värken och trodde ju då helt säkert att denna dagen skulle bli en misslyckad dag där jag återigen går upp för sent på dagen, men så blev det inte.
PUH!
Gick upp kl prick 6 i morse.

Har fixat i köket så det är jättefint och rent där, samt ätit en brakfrukost med fil,hårtbröd i bitar i filen,2 råa hotdogs, 1 kokt ägg med kaviar+en stor härlig mugg kaffe.
:-)

Tänkte tvätta av mig medans jag har chansen och sen gå ut en sväng med mina gåstavar och nya röda underbara, sköna , bekväma gympaskorna.
:-)
Om jag orkar så ska jag visa foton här sen.
Får tidningen Cap Design i brevlådan och satt och bläddrade i den och läste om bildbehandling.
Där uttalade de sig ang skillnaderna mellan photoshop och paint shop pro.
Det sas att grundläggande kunde man fixa foton med psp, men att photoshop var mer avancerat med fler personliga val eller hur de utryckte sig.

Jag tvivlar på sanningshalten i detta.
Photoshop är otroligt omständigt och har många "stegvisa" val.
psp har också många val men är lättare att hitta i tycker jag.
Mycket snabbare går det att" ta upp och lägga i från sig" verktyg i psp och man hittar tillbaka till det verktyg man använt snabbare också, så att man kan växla fram och tillbaka med dem.

I photoshop har inte jag lyckats rita en enda bild där jag kunnat hitta tillbaka till verktyg snabbt, men det kan ha med mitt dåliga arbetsminne att göra kanske?
-Ni som använt bägge programmen får gärna berätta om vad ni tycker.
Jag jobbar inte heller i lager på vanligt sätt.
Är väldigt konstig så.;-)
Måste ha alla bilderna öppna, lager blir ju dom på så vis att jag kopierar och har kvar bilder och kan därmed ångra,men så klart kan jag inte gå så långt tillbaka som till första lagret om jag inte sparat alla bilderna på "ritbordet" s a s.
Försvinner, stängs ett lager så kan jag inte minnas vad det var på den bilden och måste då klicka för att kika och då hinner jag glömma bort vart jag är i skaparprocessen.

-Nån som känner igen sig och gör likdant?
Nu ska jag hämta mer kaffe då detta har kallnat och så ska jag väl rita en liten stund.
Ha det bäst!

1 kommentarer:

Klockan oktober 30, 2005 9:53 fm , Anonymous Anonym sa...

Åh vad härligt att höra !! Blir så glad när du mår bra!!!
Som du vet tycker jag det är roligt att jobba med psp men saknar min photo shop 6.0 väldigt mycket då jag tycker det var mer effektfullt att jobba med det programmet på alla sätt och vis, fick jag bara tag på registreringsnumret kunde jag installera det igen, fick ju en komplett "pirat kopia" med alla extra program och filter och allt vad det var av en kompis till min son, så länge man inte registrerade det på internet var det ingen fara att använda. Men just nu duger psp tycker jag gott och väl.
Min dotter har varit så himla länge hos syrran att jag inte vet när vi åt middag tillsammans alla tre här hemma, hon har ju varit där mycket på grund av renoveringen här hemma och så har hon hjälpt dom att måla om huset mm, men i går kväll stekte jag köttbullar/hemlagade, kokade potatis och gjorde brunsås så köpte vi lingonsylt så åt vi tillsammans, det var både trevligt och jätte gott !! Sedan kom sonens flickvän men bara för att hämta honom, sedan åkte dom hem till henne. Anna hade fått en jätte söt gardin av min syrra som vi hängde upp i hennes rum, hon stannade också och sov här, hon har dock så mycket saker hemma hos syrran som hon måste hämta, så hon sover nog hos syrran i natt, vi får se, vi plockar grejar och städar för att försöka bli klara här någon gång, måste ha fler kartonger för att kunna fortsätta röjningen av klädkammaren. Dottern sover än men så fort hon vaknar tänkte jag sätta fart med städningen igen, vill inte väcka henne, vi somnade så sent. Oj det här blev visst mer som ett mail än en blogkommentar ! Du vet väl att det är vintertid idag förresten ?! Näe nu ska jag ta en kopp kaffe till. Kramisar

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida