lördag, april 16, 2011

Hur man besudlar åsikter för att tysta en röst

Mår i dag? Inte så bra. Kroppen orkar inte röra sig genom rummen här så jag sitter ner eller ligger ner i dag.
Kan inte sitta då benet domnar och blir vattefyllt så mestadels ligger jag ner..
Har på senaste tiden upptäckt att det finns folk som ljuger. För er andra är det säkert ingen nyhet men jag är naiv super och har inte märkt av såna här solklara lögner förut på internet.
Jag kommer dock i håg 70-talets retorik och den var ju väldigt nära att ljuga för att sänka motståndaren som då givetvis tappade sitt försvar om han/hon inte vågade sig på att ljuga vasst och på så vis snurra upp sin meningsmotståndare.
Ett sådant knep var att hela tiden sabla ner på personen och inte på åsikterna. T.ex skriva så här
*Det mesta du skriver är ointressant att besvara*.
Ett generaliserande som ger intrycket av att personen är i grunden usel på att skriva intressant. Om detta tjatas om många ggr så kan en inte-så -vaken- läsare ta in detta i sitt undermedvetna och börja strunta i att bry sig om vad personen säger som blivit dömt på det viset . Kanske tänka: *. Aha! Men det är ju den där jäveln som skriver så ointressant och han/hon har säkert aldrig rätt i något som den säger*
Just nu finns det några som skriver flitigt ute på olika bloggar och på newsmill som använder hela 70-tals artelleriet för att vinna debatter där dom själva har fel i princip allt. För att kamoflera att de har fel så ljuger dom och hackar på meningsmotståndarna, trots att meningsmotståndarna bara ställt artiga frågor och skrivit helt normalt, sansade kommentarer. Till sist tror oinvigda på lögnhalsen eftersom att dom orkar inte bemöda sig med att läsa ordentligt själva och ifrågasätta vad som är total lögn och vad som ev är sanning.
Detta  retorikspektakel är nu t.ex föreningen för vetenskap och folkbildning utsatta för.
Blir detta vanligt och det finns fler lögnare som är utan skrupler som sågar olika inlägg och texter på nätet på ett sådant äckligt mästrande vis så kan upplysningen av svenska folket gå käpprätt åt helvete om det gäller viktiga saker som är meningen att skydda befolkningen. T.ex alla lögner om hur farligt det är att vaccinera sig och sina barn. Det är t.ex helt i onödan som mässlingen åter börjat spridas i både Sverige och utomlands. Det är tragiskt av stora mått och bara för att lögnhalsar med uppblåsta egon får lov att uttrycka sig enligt yttrandefriheten.
Kan känna att det måste snart komma ett förbud mot att sprida felaktig propaganda med lögnen som verktyg.
Jag har aldrig påstått mig vara demokrat eller har jag det? Jo jag är ju social demokrat, men kan lätt tippa över och bli diktatorisk så ni som inte har den böjelsen får gärna komma med bra argument om hur vi ska rå på denna icke-upplysning som hela alternativ-rörelsen verkar ha hakat på dessutom.
Over and out! p.s. inlagda i efterhand...lägger in dagens 17 april 2011 mitt försök att göra min röst hörd här
d.s
så ser det ut vid förhandsgranskningen. Lägg märke till att kommentarer ska granskas i förväg så därför synns inte mitt inlägg efter att jag har postat och det kan leda till lögner om mig. Men ni som känner mig vet ju hur landet ligger:-)
så här ser det ut medans jag fyllt i formuläret och strax ska posta. Nu återstår det bara att se om min text kommer med. I dag var det inget viktigt skrivet iofs. Men i går skrev jag nåt viktigt och glömde kopiera, synd nog:-/


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida