söndag, april 18, 2010

Väntans tider med värk+ solglasögon

Mår i dag? Värk värk , fy fan för värk och vatten och domningar inuti kroppen trots vätskedrivande medel. URK!!!:-/
Har tagit allt i värktablettväg som jag får lov att inmundiga och ändå gör det ont satan:-(
Har dragit på mig stödstrumpor och det är inte så nyttigt när  jag har värkande armar, händer.
Nu tror jag att jag satte på mig dem fel också, eftersom det känns mysko i benen.
De är inte skötta på rätt sätt i tvätten och nu vrickade jag händerna så att strumporna korvade och vände ut och in på sig och jag fick dra långt ner inuti själva strumpan till på köpet. Tänker inte göra om detta i dag i alla fall.

Har sån lust att göra saker och fixa i ordning här.
Men får finna mig i att det är sängläge det enda som återstår av dagen. SUCK! Kollade in hästhoppning då, eftersom inte  heller fanns det några roliga tv-program.
FAN VAD SYND DET ÄR OM MIG I DAG.!!;-)
Vi ska (M och jag har försökt oss på en plan, trots våra autistiskt adhd-programmerade hjärnor) bunkra efter väggarna för att få stilrena tommare ytor på golven och borden.

Har man som vi ADHD i kubik blir man lätt osorterad av att titta på ett rörigt hem.
Har boendestöd men båda dom har opererat olika skellettdelar och är sjukskrivna på långtid.
Och några andra vill vi inte ha hit då vi har lärt känna dessa två urgulliga boendestödjarna väl och jag har tyvärr främlingsskräck:-)

M har varit ledig hela veckan men ligger bara i sängen och kollar tv på bärbara datorn, samt så har han på vanliga tv:n samtidigt.
Jag kan inte röja själv.
Helt fysiskt omöjligt, men jag försökte åtminstone sitta på golvet och plocka upp pärlor som jag tappat i tusental för att fingrarna inte lyder som sagt var.

Det fick jag sluta med då det värkte för mycket och så domnade både händerna och fötterna och en vaden svullnade upp och såg förskräcklig ut.
Fattar inte varför det bara är högra benet som blir så här?
Det har läckt ut järn från blodet och det bildar stora fula fräknar på underbenet, men bara på ena benet och då är alltså blodcirkulationen dålig i bara det benet om jag förstått saken rätt.?!

Har inte fått sälja någonting på sistone och det känns så skönt, för jag orkar bara inte med allt  planerande och stress att inte få hjälp med allt detta.. När jag har sålt låt säga 10 av våra prylar så blir det kaos i kapernum innan alla breven har postats.

Nu har jag bara 1 auktion att packa med små saker som går ner i ett vanligt kuvert. ÄNDÅ tar det emot nåt hiskerligt och det beror på värken i kroppen och att det känns tungt och domnande och lite yrsligt att bara resa sig upp från soffan, eller stolen här. Vet att när jag sätter igång så får hela min lekamen obehag utan dess like.

 Man kan tro att jag har låg smärttröskel, men faktum är att det har jag inte. Har haft benröta i örat och fött barn, genomlidit utomkvedshavandeskap, ramlat och slagit mig m.m utan att ens reagera smärtmässigt nämnvärt. Benrötan fick jag skäll av öronläkaren att jag inte sagt till om att det gjorde ont, men va fan det gjorde ju inte ont på mig??!!

Undrar just hur många år eller dagar jag har kvar att leva? 
Mår inte bra och nåt är så fel inuti min kropp och har så varit senaste 10 åren, minst och det blir bara värre och värre?!:-/

Hade 40 i värde för underfunktion av sköldkörteln (man ska ha 4, )och säkert över 20 i blodsockervärde (där man ska ha 4-6) under flera år i rad, då jag helt enkelt inte visste om att jag hade diabetes typ 2 eller att sköldkörteln blivit sämre och blodtrycket galet förhöjt.

 Sökte läkare till slut , och då upptäcktes allt detta. Hade varit på vårdcentral i värstingförorten där vi bott innan,  men där larmade de inte och kollade upp, följde upp mig och det hann gå så här långt då tydligen.

En läkare ringde hem med beskedet med provsvar, för ca 2 år sedan och blev totalt chockad när jag talade för honom, om i telefon, att jag redan åt 50 mg Levaxin och ändå hade värden på 40.
Det stabiliserade sig efter ca 1 år och 125 mg Levaxin. Eller om det heter microgram kanske? Ja vet inte så noga.
Hade också skyhögt blodtryck på 200 genom 100, samtidigt.
Samtidigt var jag psykiskt pressad av nätkontakter som spårade ur kapitalt och hade en djupt rotad depression och var såledels alldeles stillasittandes inomhus under de här åren:-(
Fick andnöd och hjärklappning , och nån konstig smärta i blodådrorna kändes det som, av att prata i telefon. Rejält otäkt kändes det. Bad alla om att sluta ringa mig och det håller i sig än i dag. Pratar bara med min mamma.
Har sakta börjat acceptera att jag har väldigt kort ork och behöver lååååång återhämtningstid om jag anstränger mig om än så bara lite lite grand.
Det brukar se ut så här.
1 dag gör jag något fysiskt, sen vila i 4 dagar. Då sover jag hysteriskt mycket och på den 5:e dagen vaknar jag sakta till liv och lust igen. OM jag käkar ordentligt vill säga och dricker mycket vatten.


Underligt att jag lever faktiskt. Tycker ni inte?
psst..NU först när jag skrivit så här långt känner jag att händerna har blivit fjäderlätta.
Värkpillren tar....till...sist..Yea!!:-)
Vill nån köpa solglasögon med uv-skydd så hojta till. Har i den stilen som ni kan se nedan ungefär. Tar enbart 40 riksdaler styck + brevfrimärke på ca 8 kronor tillkommer, (Ni får rabatterat), för dem, eftersom jag själv köpt dem billigt.


i så fall får vi mejlas om saken.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida