lördag, september 12, 2009

Vad är depression, vad är adhd? Vad är normal reaktion?

Mår i dag?
 Otrooligt låg och har så varit nu i snart över 2 månader. Sover för att det gör ont att vara vaken. Är ledsen i drömmarna och ledsen i vaket tillstånd också.

Är så trött på att bli cencurerad och bortsjasad direkt eller indirekt.
Märker ofta att folk helst vill att jag ska låta bli att säga det jag säger, eller inbillar jag mig bara ?

Tycker  att det är så trist att misstänka att det är adhd-symptomen som gör att jag misstolkar andras intentioner och därför säger jag inte i från, för att jag är rädd att såra, skada och ha tagit miste och gjort febedömningar osv. Men JAG DÅ?
Mina känslor då?
Blir totalt utflippad när mina inlägg tas bort. Många tar bort ens inlägg utan en enda tanke på hur det kan se ut. Eller kännas.
Andra kan ha sett vad jag skrev och plötsligt är det jag skrev borta och det kan väl få fler än bara mig att undra varför?
De tänker inte heller på hur jag kan tänkas ta en sån sak som att bli utsuddad.
För mig känns det FYSISKT som att nån håller för munnen på mig och jag får en stark känsla av att de helst skulle vilja dra mig i armen och skicka hem mig, så att de inte ska behöva synas i mitt sällskap.

Nu är det rött och svart i mitt huvud. Är nog mest ledsen, men jag kan inte riktigt sortera det jag känner och vet för det mesta inte om jag har rätt till det jag känner. Men det är väl faen också:-/////
Andra kan säga åt mig att jag sårat och jag levererar blixtsnabbt ett "FÖRLÅT DET VAR INTE MENINGEN.!!!"
Men sällan ber någon mig om ursäkt. Varför?
Är jag kanske inte deprimerad, utan har en säck full med sårande ord att ta i tu med?
                                     
Är det kanske inte adhd som spökar i det här fallet/fallen, utan helt normala reaktioner på verkliga klavertramp av om andra och inte av mig?

3 kommentarer:

Klockan september 12, 2009 8:09 fm , Anonymous Mia sa...

Ankievännen!

Jag vet ingen som har så mycket vettigt att säga och heller ingen som är så snabb att trösta och finnas till när någon mår dåligt. Varför du kastar dig in i debatter och forum där gensvar är lika med noll (läs: endast inbördes beundran tillåts) är för mig en gåta, men jag antar att det är det där "H:et" som jag saknar i ADD som håller mig borta från sånt! ;-)

Vet att det är lätt för andra att säga men jag säger det i alla fall: skit i dem! Livet består ju av så mycket annat än att behaga inbördesklubbar...tycker jag åtminstone.

Kram på dig!

 
Klockan september 12, 2009 8:00 em , Blogger Min kopp te! sa...

Tack sööööta du för dina värmande ord!!!!:-)
Jo nog är det mitt H i ADHD som gör att jag får mer kraft och tålamod och liksom hyperfokuserar när jag väl fått upp "ångan" (dopaminet i hjärnan)

I alla dom ämnen som jag brinner för t.ex kost , hälsa, adhd, politik , datakunskap, handel via nätet, miljön m.m.m.m

Så brukar jag hänga i dess forum och speciellt där okunskap råder så är det extra viktigt att stannar kvar, om man vet saker, därför att annars pratar man ju bara med "dom redan frälsta" s a s.

Inte var det särskilt hög kunskapsnivå på adhd-debatten på passagen förut ,som du minns och då tyckte jag det var väldigt viktigt att hänga kvar där inne ändå och upplysa de som inte visste bättre.

I andra fall är det jag själv som vet för litet och behöver fråga massor. Frågar jag så får andra också läsa svaren och slipper att fråga själva kanske.

Blir så himla sur ;-(då jag inte får råd i det ämne som det gäller, utan det snackas om allt annat, bara för att några undrat om de inte propagerar för någon myndighet, medicinalverk eller industri.

Det är ju bara vanliga normala frågor, som särskilt dom "dåligt upplysta" tar illa vid sig utav och sen är dom helt oemottagliga om man berättar hur det brukar vara och varför.:-/
Nä! DÅ är man en falsk politruck, hur man än vrider ig.:-(

Helt vänliga inlägg attackeras.
Det räcker med om man frågar något om vetenskapligheten så går de i taket och av mkt mindre än så.

Frlåt långa svaret.
Håller på att försöka sluta debba, men det är svårt. Funderar på att äta nåt riktigt onyttigt och se om det hjälper.
Fick hem mörk choklad från en firma som jag gick med på att vi i familjen kunde provsmaka.;)
Såna misstankar tar över hela debatten i fråga och då undrar jag om grundfrågan med alla påståenden verkligen har så mkt att komma med?

 
Klockan september 12, 2009 8:02 em , Blogger Min kopp te! sa...

Det blev nåt fel då jag skrev så att meningar kastades om och deppa blev debba.

Inte meningen.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida