onsdag, september 02, 2009

Var hos läkaren i dag.


Mår i dag? Inte så mycket värk. Fortfarande är jag lättad över att händerna blivit starkare och att ledvärken försvann då jag satte ut Simvastesin (mot högt kolestrol)

Det sticker och domnar överallt inifrån kroppen och jag är fortfarande alldeles för trött för att kunna t.ex ta ett bad, packa auktioner. Orkar i stort sett bara med att surfa på nätet och har skrivit lite på bloggar och inne på facebook. Däremellan somnar jag. Och det känns som att deppen håller på att vända uppåt nu, så kanske jag är inne i min cykel och får mens nu?! Har lämnat graviditetstest i dag för säkerhets skull;)


När jag är inaktiv, vilket jag är 89 % av tiden, så grubblar jag.

Har märkt att de *bra dagarna* när jag gör saker och får upp pulsen så slutar jag tänka så intensivt och tänker faktiskt mer konstruktivt och framförallt känner jag mig lugn.


Då är det väl fan att man inte är frisk nog att pyssla hela tiden, eller hur?:-(


Var hos husläkerskan i dag och tog massa rör med blodprov och så ett gravtest , urinprov. Får svar på Fredag.

Det lyssnades på hjärtat mitt och kändes efter om jag hade några svullna lymfkörtlar i nacken.


Konstigt nog så kunde jag gå med min blivande make;) inne på Ica efteråt, en ganska lång stund, utan att arselmuskeln strejkade, eller om det är skellettmuskler, bindväv som värker så jävligt att jag inte kan gå?


I alla fall så har jag bytt stolar och lagt kuddar på golvet som stöd för fötterna och* peppar peppar* så kanske det nu gör så att jag kan gå lite längre än jag kunnat förut.


Min och även husläkarens , tror jag, teori är att nåt blir klämt därbak.

Jag har ju enormt STOOOR mage och väldigt smala ben, höfter, rumpa.

Inbillar mig att när jag sitter på hårt underlag så klämms det i hop och det är därför som benen får vätska i sig och domnar och blir typ obrukbara .

Fick reda på att färgförändringen på ena benet är järn som läckt ut ur blodet då det varit klämt.

Har köpt 3 par stödstrumpor nu och jädrans vad dom är bekväma alltså!! REKOMMENDERAS VARMT TILL BÅDE FRISKA SOM SJUKA!!


Har hoppats mycket på LCHF , men fick en chock då jag läste , i både Aftonbladet och på hennes blogg hur Annica Dahlkvist resonerar kring t.ex vaccinationer och sen såg jag en artikel till där hon skrev om ADHD , att det ska bero på kosten. ;-////

Blev så upprörd att jag genast föll tillbaka i gamla spåren sedan debatten vi haft om ADHD-SCIENTOLOGER .

Det lobbas från läkemedelsindustrin sägs det, men jag misstänker att alternativens industri är minst lika pengasugna. Skrev om att "det fanns folk högt upp i socialstyrelsen som är scientologer "så varför inte även alternativ-kost-förespråkare också sitter där uppe och har makt att påverka besluten? Vet dock inte om det är sant att det sitter där , så ta det jag skriver nu med en snöskyffel salt tack!!!!

Inlägget jag skrev hos Annica togs föreståerligt nog bort. Jag gick lite för långt där kan jag själv tycka, men samtidigt så är det ju frågor som poppar upp nu med tanke på skriverierna om sektliknande argumentation osv osv.

Har just nu köpt Annica Dahllvist kokbok.

Fy faen. Or not? Kanske man kan sålla ut lite bra kostråd därifrån ändå?


Tror jag ska byta den mot nån bok, av Martin Ingvar i stället, om han skrivit någon om kost ännu, vill säga.


Han är i alla fall sund, så här långt och han kan en hel del om hjärnan.

Läs här vad han tycker om alternativ medicin, kontra skolmedicin.

Balanserade åsikter , tycker jag.

Håller i mig dem som i en snuttefilt, efter att ha märkt hur lättlurad jag var av en läkartitel tills nyss. *röd i ansiktet är bara förnamnet *


Litade kapitalt och heligt på LCHF:arna att dom hade vetenskapen på sin sida och att livsmedelsverket och alla dietister , läkare nog skulle få ompröva sina teser och rekommendationer.

SÅ TROR JAG INTE LÄNGRE !! OBS! HATAR PSEUDOVETENSKAP!!!

Det kan fan i mig döda människor, så att bygga sina teser på vad man * känner på sig är rätt*, är verkligen befängt!! Nu citerar jag artikel om Martin Ingvars här, som jag lovade.


"— Det finns bättre och sämre metoder inom båda fälten. Många inom skolmedicinen
är alltför okritiska till det de själva gör och det finns därmed en risk för
inomvetenskaplig dogmatik. Vi är för dåliga på att mönstra ut gamla metoder som inte
är
tillräckligt effektiva"
Källa: http://forskningochmedicin.vr.se/knappar/tidigarenummer/innehallnr12009/troochvetande.4.ead945b11f699b5085800017879.html


Bild? Jamen självklart.

;)

Tack till Sarah som kommenterat!!! Du är så rar!!!!!!!

1 kommentarer:

Klockan september 03, 2009 3:29 em , Anonymous SaraBr sa...

Man ska alltid ta folk med en nypa salt, speciellt om det gapas och hojtas och debbateras så vansinnigt. Jag tror mycket på LCHF råden MEN Annica D. är inte den bästa "pratrkvarnen" och får nog inte riktigt det som hon vill ha sagt på rätt sätt utan det blir plumpt och dumt. I stort så tror jag att hon menar att om man äter Enligt LCHF och skippar allt skit som kolhydrater innebär och det faktumet att "nyckelhålsmärkt" mat ofta innehåller ENORMA mängder konstgjort skit som ingen bör må bra av. Så mår man bättre, organiskt (ner på cellnivå) och därmed får mycket bättre immunförsvar = bättre försvar mot t ex. nöffnöffinfluensan som jag personligen inte tror är så illa som det blåses upp för.

Jag tänker INTE vaccinera mig.

Helt enkelt, använd ditt eget förnuft när du handlar mat, var medveten och känn efter vad du mår bättre av.

Blä lite snurrig nu, så... men jag tror jag fick ur mig mina tankegångar i alla fall.

Om inte annat får jag väl ta en omgång till senare. :)


Underbart föressten att du mår bättre efter att du tagit bort en medecin! Hejja!!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida