söndag, oktober 22, 2006

De vill oss arbetare väl

Inlägg nr 2. Jag kommer antagligen ta bort prenumrationen på min blogg så ni får gå hit och se efter om jag skrivit nåt nytt. Det nyaste ligger ju alltd överst.
:-)

POLITIK:
Men de , moderaterna, måste ju verkligen ha svängt 390grader sen förr i tiden.
Måste ju vara en världssensation.!?
-När svängde högern sist över och blev vänster och bildade nya arbetarpartier?
-Har det ens hänt nånstans i världen att yttersta högern helt bytt fot????

Läs superbra inlägg från passagen debatt ,som också lär ut lite historia.
-Vad har moderaterna röstat emot förr?
:::Kolla här::::

Läs hela för nertill i inlägget,finns det flera citat som bokstav för bokstav ordagrant återger vad olika moderater har sagt i nutid, förmodar jag.

Jag kommer rapportera mer om politik.
Ska lobba och visa upp fakta ända fram tills 2010 då nästa valomgång är.

Jag vill påpeka att helrre än att ni ligger på sofflocket och låter bli att rösta alls, så föredrar jag att ni röstar på nåt av de borgliga partierna, därför att om ni inte röstar alls så kommer nazister fram och norpar de mandaten som annars skulle ha gått till troligen, enligt all forskning, till vänsterpartierna då det är arbetare och låginkomstagare, samt lågutbildade som låter bli att rösta då de inte känner för nåt parti, men tänk då på att borgarna går mann-grannt allihopa till valurnorna , just för att inte lämna över nån plats till motstånder.
SÅ RÖSTA!!

Politik handlar om DITT liv, din familj och dina barns framtid.
Staten är=VI och ingen högt flygande fabrik, utan pengarna och tjänsterna går ju till oss. Service som vi själva betalar.

Det är inte så som många tror att några gubbar och gummor som styr allt uppifrån, utan det är faktiskt av oss valda företrädare och dem kan man rösta bort om man ogillar det som de gör.

Men då måste man förstås gå på möten osv...
Aktivera er politiskt!
Det ska jag göra igen.

Upp till kamp!

1 kommentarer:

Klockan oktober 24, 2006 10:16 fm , Anonymous Anonym sa...

Skönt att känna styrka och aggressivitet i det du skriver om och det är ju just så att politik är ingen lek - inget man bara röstar fram sådär utan kunskap/eftertanke.

Menar ... det BORDE inte vara så, men så är det ju dessvärre, att många, många inte har en aaaning om bakgrund och/eller helthet i ett partis syn på människan och samhället.

Och då kan det gå som det gick nu - att moderater blir de högst styrande i ett land där långt ifrån alla har de förutsättningar som krävs för att kunna överleva i ett moderatstyrt samhälle. Sorgligt men sant.

Känner personligen nu mest bara en skräck över hur stor förödelsen kommer att hinna bli innan det är val igen ... huga. :-/

Tänkte bidra med lite borgerlig bakgrundsideologi här också. Texten/eftertankarna har jag (med tillåtelse) kopierat av en man som sitter i samma politiska forum som jag. I det forumet är vi förövrigt ungefär tre vänsteranhängare, mot hundratre höger. :-O ...
Kramar!/Tette.
______________________________
______________________________
Högerideologin har en kärna, som i sin yttersta förlängning innebär en fascistoid, svaghetsföraktande människosyn. I denna ideologi inbillar man sig nämligen, att alla människor har samma förutsättningar att skapa sin egen lycka. "Du är din egen lyckas smed". "Livet blir vad man gör det till" osv. Eller som du själv avslutar dina inlägg här: "Happiness is a choice".

Synsättet leder oundvikligen till, att man anser att mindre lyckosamma människor inte gör vad de kan, eller att de t.o.m. är lata. Det leder till uppfattningen, att människor gärna "går på bidrag" hellre än att arbeta, om de har möjlighet till det. Det leder till tanken, att de "nog inte är så sjuka egentligen".

Jag tror att väldigt många som röstar borgerligt helt enkelt inte inser, att det är en sådan människosyn de stöder. Därutöver finns det ett icke föraktligt antal sympatisörer, som antingen aningslöst eller fullt medvetet håller sig med denna cyniska och folkföraktande världsbild. Jag säger aningslöst, eftersom många av dem som föds med silversked i munnen helt enkelt inte har den blekaste aning om vad tuffare livsvillkor innebär. (Och då syftar jag inte enbart på ekonomiska förutsättningar.)
______________________________
______________________________

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida