lördag, februari 09, 2013

Kroppens förfall?

Mår i dag? Status på måendet= 2 på en skala 1-5
1 är helt värkfri och glad.
2 ledvärk och glad
3 ledvärk och ledsen
4 värk överallt men glad
5 värk överallt men ledsen
väderleken är = Vet ej. Var så svettig att jag öppnade fönstret för några timmar sen och än har ingen iskyla dragit in över golven:-)

Kollade in Skavlan i kväll och blev impad av Norges fd statsminister från höjre (högern).
En man på 80 år som sa flera klokskaper, men särkilt en sak upprepade han och det är att man blir långsammare ju äldre man blir.  Då de som satt med i studion var rätt så pigga och raska som t.ex hon som ska leda euroslagerfestivalen, verkade inte lyssna på honom så jag tror det var därför han poängterade extra noga ang orken och senfärdigheten som förmodat kommer i högre åldrar. 
Min egen mamma t.ex. Hon är nu 86 år fyllda och har fått krämpor i höftleden och blev svårt sjuk i gallan och bukspottkörteln + lite mer diagnoser, som är alla på bättringsvägen. Hon har tappat mycket ork det senaste året.
Hon har varit väldigt aktiv fysiskt, men inte med träning på gym, utan långa promenader och alltid i rörelse i vardagen s a s. Nu säger hon att hon känner att kroppen är riktigt ordentligt trött.

Jag som är hennes dotter och bara är 53 år har varit mycket svag i närmare ett decennium nu. Minns när jag fyllde 40 år att jag nästan inte fick ihop ork att närvara på min egen födelsedag.
Jag var svimfärdig och uppsvälld med vätska i kroppen och yr och lade mig att sova direkt när folket hade gått sin väg från kalaset.

Det visade sig långt senare att jag har både högt blodtryck, höga sockervärden, extremt låga sköldkörtelvärden och svår värk i hela kroppen, samt ett pissigt minne som bara blir sämre med tiden.   Dock har jag kunnat sluta med en medicin som sambon hade läst om att den gav minnesstörningar=Tramadol.  Om jag får insulin så kanske en del av minnet återkommer och om mina värden för sköldkörteln är lika bra som sist jag mätte dem så kanske kanske kroppen kan repa sig så pass att jag orkar träna musklerna och bli av med värken i bäckenet och ner i benen.

Numera har jag inte kraft kvar till att ens uppdatera facebook och bloggen och jag kan inte prata  i telefon eftersom jag blir så upplivad och totalt utpumpad kroppsligt på grund av det.

Förr dog människor i min ålder och det var helt naturligt. Jag förstår verkligen att det var så eftersom nu är ju könshormonerna slut också och därmed är jag inte produktiv eller bra att ha till nåt särskilt.  Om jag inte får barn-barn förstås.  DÅ blir jag ju liksom behövd eller hur?:-) Naturen borde ha räknat med det och sett till att man får nya krafter till det mysiga arbetet, eller vad tycker ni? Borde inte genforskningen gå mer ut på att skaffa krafter till muskler hos oss över 50 år upp till låt säga 110 år?:-)
Over and  ute!
Bild? Ja jag ska leta.  ...men va pfan? Datorn stängde ner allt plötsligt, men jag kunde återställa. Puh!   Får se om detta händer igen när jag försöker visa en bild här med  1 par örhängen som jag tänker försöka göra liknande då jag har både metall-fjärilar och cateyte-pärlor.:-)  Se bilden så förstår ni. Men orken, den får jag leta efter med ljus och lykta, men jag ger mig inte! Ska pyssla!! Lovar!!! Håll ut så kommer bilder på det jag skapat, även om det tar typ 1 år eller nåt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida