torsdag, mars 16, 2006

HUS, hus, hus och mera hus

Info: För att kunna se riktigt stora bilder, och om du har IE som webläsare så kommer en liten symbol att dyka upp nån sekund i nedersta högra hörnet, efter att du klickat på tumnagelbilden. Tryck på den så blir fotot orginalstort s a s.
Så här såg det ut på morgonen strax efter kl 8 första dagen den Tisdag 14 Mars. Fler och fler moduler lyfts på plats.
hus lyfts på plats
Här kan man se in i köket till höger t.ex;-)
hus lyfts på plats
Här är hela bottenvåningen ditlyft redan. Man ser köksfönstret, det lilla extra ovanför diskbänken som vi beställde och så dörren är ingången till tvättstugan och vidare in i köket.
hus lyfts på plats
Man kan numera gå runt detta huset. De har lagt till en bit tomt bakom, alltså byggt upp med massor av sten och jord. Förut störtade man rakt ner bakom f.d lekstugan.
Vi har fått en fin baksida från vår lilla balkongdörr i vårt nya sovrum.:-)
hus lyfts på plats
Detta var det jag hann se av tvättstugan innan dörren stängdes.:-) Men senare hördes snickrarna glatt fika och skrtta och prata därinne, så liiite större är det ju förstås:-)

glimt av tvättstugan

Här har dom lyft upp en del , som takstolar och plank, därför att övervåningen kommer inte i moduler utan snickras för hand och snabba är dom som små vesslor.:-) Kl är nog bara strax efter 8 på morgonen än då
detta fotot tas.
taket börjars snickras på
Ja typ en liten stund senare..
taket börjars snickras på
M fotograferar framsidan. Man ser vardagsrumsfönstren till höger.

framisdan av huset
Här ser ni en del av vår lilla stuga och hur nära husen står, samt de 2 köksfönstren. Har ju ett till men det är mitt emot trappen på lilla huset då.

framsidan av huset
Här är en lite annorlunda vinkel om man kommer gåendes, åkandes nere på vägen från området.
snett från vägen på stuga, huset
Vid lunchtid fick vi gå in och titta i huset. Jag blev så glatt överraskad. Gud vad spännande det var:-) Så här såg köket ut då. Jag tyckte det såg litet ut.
inomhus köket

Badrummet tjohoo det lilla söta med fönster och allt. Detta ligger så klart på nedervåningen och om vi har lust kan vi ha ett större sen på övervåningen.
inomhus badrummet
Här är R sovrum, men det är så belamrat att det är svårt att få ett intryck om det är stort eller litet, men det är ju över 10 kvadrat i alla fall.
r sovrum
Här är mitt och Ms sovrum med balkongdörr och till vänster är det en jättestor klädkammare, men den dörren var stängd så inget foto därinnifrån än, men det kommer. Rummet är nåt på 13.6 kvadrat.
Ska jämnföras med de knappa 5 kvadrat vi haft i båda små sovrummen i lilla huset då ..ujuj...:-)
vårt sovrum
Här är ena hörnet av vardagsrummet, dolt i dunkel. Får ta kort senare och försöka fota genom fönstren i stället så man ser. Rummet är ca 22 kvadrat och en öppen spis kommer finnas därinne.
vardagsrum
Jomen här är ju andra änden av vardagrummet. Mot väggen där sladden syns, i mitten där ska öppna spisen stå eller rättare sagt kaminen och den är halvhög.
vardagsrum
Oj jag har visst många vardagsrumsbilder..he he:-) Här är ju dörren ut till hallen och min älskling också. Det var inte fy skam på torra land.:-)
vardagsrum+ M
Hallen med vindstrappan åt höger om man går in utifrån då. Hallen är ganska liten, men M försöker övertyga mig om att den blivit större sen snickarna fixat mer vägg därinne.:-)
hallen
Och medans vi gluttade och sen stod och pratade med våra bästa grannar som bäst så byggde dom så här långt på övervåningen.:-)
övervåningen
Här är det kväll, efter en lång dag med elavbrott, men det gick bra ändå för elektriker kom ju till eftermiddagen som jag skrev förut. Här står nu huset under tak över natten med lite belysning i lilla köksfönstret.
övervåningen under tak
Godnatt! Nu är en lång spännande dag Tisdag 14 mars År 2006 till ända. Mer foton kommer givetvis upp här, med hur bygget fortskridit.
vardagsrum
Just nu i dag Torsdag den 16 mars har vi (efter att ha fått gräva och dra om vattenledningar) redan fått in vatten i huset och det allra bästa.=VI KAN BADA NU OCH DUCHA SÅ MKT VI VILL. REDAN NU. ALLTSÅ VI SKA
INTE FLYTTA IN FÖRRENS DEN 11 APRIL OCH JA DETTA ÄR SÅ OVÄNTAT OCH KUL HELT ENKELT:-)
I natt sov föressten snickarna över också. De hade en kanonfin bädd som man blåste upp och sovsäckar och radio och så fick dom låna lite vattenflaskor av oss, för i går fanns ju inget vatten än.

Jag mår nu äntligen bra från värken, och då spår vi kallare väderlek ute. Få se om det stämmer.:-)
Ses igen snart med nya färska fotografier.
P.S FÖR ATT SE MER HUS-FOTON SOM HANN TA INNAN ELAVBROTTET..SÖK UPPTILL PÅ BLOGGEN MED
SEARCH THIS BLOG OCH SKRIV SÖKORDET=*HUS*
D.S

5 kommentarer:

Klockan mars 16, 2006 4:24 em , Anonymous Anonym sa...

Heeeeeeeeej Ankie ! Gu´vad roligt att få se bilderna !! Vad fint och stort det bliiiiir, vad härligt att ni redan nu kan duscha och greja, jemen du förstår vilken skillnad det kommer bli för er att bo i ett stort normalt hus!!!! Gu´vad glad jag är för eran skull!!
GRATTIS får man ju lov och säga!! Ha det nu riktigt gott!! Kramelikram Annica

 
Klockan mars 17, 2006 12:52 fm , Blogger RedAngel sa...

Supertjusigt ju!!! Åh...blir ju fan mer sugen på hus nu, efter kikat på ert!
Damn vad snabba dom är! Jaha...hur känns det då? Skönt? Kul? Spännande?? Måste vara så skönt med VATTEN, för sommartorpet e ju vattenlöst *S* vi pumpar, vet ej hur många ggr man svurit över det.. så kan förstå lyckan nu!

Jo du, de sa att det knäpper en köld över igen...*suck* jag vill ha SOLEN! *S*...men men...fick lite idag juh!

Tada...nu ska jag sova...ha det bra & spännande att glutta på bygget!

 
Klockan mars 17, 2006 12:16 em , Anonymous Anonym sa...

Oj, så fort de reser ett hus - otroligt!

Så kul för er att det är på G nu. Jag saknar mitt hus ibland....det är en viss frihet minsann.

Ha en go helg
Kramen

 
Klockan mars 17, 2006 12:59 em , Blogger Min kopp te! sa...

Kraxa:
Tack käraste bästisen min!
& ja det är skillnad på hus och hus, särkilt då man som vi fick pälsängrar i garderoberna och måste slänga ren och skitig tvätt lite överallt. Det är verkligen kris nu då inget är tvättat och så står det disk på golvet..herreguuud.
Vattendunkarna är för tunga för mig att lyfta och ja då kan jag ju inte diska.
I alla fall kan jag bara hälla upp lite i taget .

Till Red:
Det känns fantatastiskt att kommma in ihuset och liksom försöka sätta in vår familj där i fantasin, boendes och snart är det verklighet.
Jag ska baka och laga mat som en galning. Såg måååånga bakplåtar och platser att jäsa på och såna här djuuupa formar att göra t.ex potatisgratäng i:-)

Till Monica:
Jo de är så snabba att man liksom inte tycker att det kan vara fysiskt möjligt att bygga så fort.
De kanske är aliens i själva verket. he he...vi har hela stjärnhimlen ovanför hustaket och who knows..;o)

 
Klockan mars 18, 2006 2:19 em , Anonymous Anonym sa...

Så spännande att se fotona på huset, det ser verkligen finfint ut!
Då lär ni väl slippa frusna rör sen ;)
Ha en fin helg!
*Kramis!*

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida